2022-03-13
难得唔洗OT嘅星期六,梗系要出嚟呼吸下自由嘅空气~就去西环揾间cafe叹下🥰🤍Spinroom。Cheese and onion bagel🤍💵$88馅料系菠菜苗、忌廉芝士同大啡菇,菠菜苗同大啡菇份量唔少,而且都好新鲜😋啲大啡菇仲要好juicy添~个cheese and onion bagel味道比我想像中好,有淡淡嘅芝士同洋葱香,几惹味,就咁食都好食😍口感无一般bagel咁烟韧有弹性,偏松软少少,所以得到我男朋友依啲一向对bagel麻麻嘅人好评😂我觉得大概系普通面包同bagel中间嘅质感啦~除咗bagel之外仲有个简单用油醋汁做dressing嘅沙律,正常好食☺️🧡Avomon。Sourdough🧡💵$108忌廉芝士、牛油果🥑同烟三文鱼依个组合一定唔会出错🥰唔需要咩调味,只要食材有返咁上下就会好好食,而依间嘅出品正正就系咁~sourdough我觉得正常水平啦~💜Coffee。Aeropress💜💵$78虽然我唔系咖啡爱好者,不过见佢依间小店有唔同嘅手冲方法,店员仲要劲好心机咁介绍,就一于试下啦~讲咗我大概想要嘅方向,佢就推介咗我试aeropress~孤陋寡闻嘅我第一次见依种手冲咖啡方式
💵$88
🧡Avomon。Sourdough🧡
💵$108
💜Coffee。Aeropress💜
💵$78
虽然我唔系咖啡爱好者,不过见佢依间小店有唔同嘅手冲方法,店员仲要劲好心机咁介绍,就一于试下啦~讲咗我大概想要嘅方向,佢就推介咗我试aeropress~孤陋寡闻嘅我第一次见依种手冲咖啡方式,见咖啡师会用手压住支类似巨大化针管嘅物体嚟整😂咖啡豆嚟自Ethiopia,带花果香𠮶种~我觉得都唔错,唔会太酸太苦~🥰
💛Homemade Tiramisu💛
💵$68
店员推介Tiramisu系其中一项热门item~份量比我想像中大件,芝士酱好creamy幼滑,手指饼干用咖啡酒稍微浸软咗,一次过食落去口感好一致,会慢慢喺口腔里面融化😋甜度唔会太高,带住微微嘅酒香,配住咖啡食绝对系一种享受🥰美中不足嘅系芝士味道比较薄弱,唔系几feel到芝士嘅存在感🤔
💕overall💕
环境服务食物质素都几唔错嘅小店,值得一试~
Avomon。Sourdough
Coffee。Aeropress
Homemade Tiramisu