2019-09-04 165 浏览
平时都好少嚟西环依头,今日放工就同朋友嚟食个晚饭。听讲依间海鲜酒家喺西湾河系老牌人气酒家,喺炮台山都有分店,而家西环嘅分店系新开嘅。七点几嚟到,大部份位都坐满左,气氛都几热闹。餐厅灯火通明,干净企理。食物方面,有好几个餐牌,选择非常丰富。我哋叫咗:红烧竹笙鸡丝翅: 真系有翅,同竹笙都好配合。驰名砂姜鸡 : 叫咗例牌,份量几大,仲有鸡脾肉,都几均真,如果热啲就好啦蒜蓉粉丝蒸蛏子皇:舖上面嘅金银蒜捞埋粉丝同金菇,味道一流,送饭真系正呀。菠萝生炒排骨:因为有优惠,只需要$48,好抵食鱼汤野菌浸菜苗:个人觉得菜苗系全餐饭最好食嘅一味𩠌,系一个亮点。菜煮得够林,鱼汤亦都唔会太咸。最后仲有糖水送添,系绿豆沙,唔会太甜,非常足料,粒粒绿豆,好好𡁻头,越食越好食总括来讲,餐厅位于西环嘅民居位置,距离地铁站唔算太远,都算就脚。下次有家庭聚餐,都会考虑嚟依度,毕竟啲优惠𩠌菜系几吸引嘅

食物方面,有好几个餐牌,选择非常丰富。

我哋叫咗:

红烧竹笙鸡丝翅: 真系有翅,同竹笙都好配合。

菠萝生炒排骨:因为有优惠,只需要$48,好抵食

• 绿豆沙