2020-01-30
讲开隐世cafe,呢间位于blue place楼上嘅cafe一定够隐世啦~ 楼下系售卖运动用品嘅店舖,估唔到楼上有个环境咁休闲恬静嘅地方,感觉好relaxing~☺️☺️食呢间cafe一定要预留充足嘅时间,因为佢上菜速度偏慢,我地3个人去都要等大概半个钟先上主菜~ Green Tea Latte (单叫$32;套餐价$20)跟餐饮品一律加$20就有,选择都唔少,几抵饮👍🏻 我拣左大路嘅green tea latte,有抹茶嘅涩味但算轻微可以接受,奶味偏重,甜度亦适中,整体味道唔错~奶油烟三文鱼扁面 ($78)呢个扁面嘅酱汁口感好rich又creamy,好好味,超级邪恶呀🤤🤤 扁面口感适中,唔会煮得过淋~可惜烟三文鱼只系鱼肉碎,如果量多啲会更吸引~其实呢间cafe我想嚟好耐架啦,奈何佢上菜速度偏慢,lunchtime唔可以太多人去😥 不过呢度环境真系唔错,几适合静静地做下野,如果唔赶时间嘅话呢度真系几好,食物质素又唔错,可以一试~😊