我同我表叔一行两人喺西环揾晚饭食, 当我哋行过皇后大道西发时现咗呢一间叫做客常临嘅餐厅装修都几靓仔咁我哋就决定一齐入去试一试!呢一间餐厅嘅座位设计都几阔落, 坐得十分之舒适,我哋睇完个餐牌之后就决定叫一个豆豉蒸海鲈套餐,同埋单点一份干炒牛河.例汤例汤都几真材实料下,有猪骨,红萝卜,同埋黄豆,味道唔会太咸亦都唔会太甜,感觉一流!豆豉蒸海鲈(套餐)$65包埋嘢饮条鱼几新鲜,冇乜鱼腥味,厨师冇落得太多豆豉,所以唔会太咸,仲食得出鱼嘅鲜味,条鱼都几多肉下, 口感烟韧啖啖肉!干炒牛河 $49依道嘅干炒牛河做得非常之好,厨师好有水准,干炒牛河嘅牛肉size都几大片下,牛肉嘅份量亦都几多,口感方面牛肉烟韧弹牙,炒河粉方面,镬气十分之够,河粉冇痴埋一旧值得一赞! 依道菜做得唔会太咸亦都唔会太甜,有足够嘅味觉空间畀食辣嘅朋友再加辣椒酱上去!另外值得一提嘅就系,厨师喺上菜之前喺碟干炒牛河上加咗啲白芝麻令整道菜嘅卖相更加好睇! 总括嚟讲呢度嘅干炒牛河能够同贵价中餐厅或酒楼媲美!热柠檬茶-套餐餐茶我叫咗热柠檬茶,呢道嘅柠檬茶茶味香浓,柠檬量亦都十分之足!总括嚟讲,依间餐厅性价比超高,食咁多嘢总共花咗114蚊,
豆豉蒸海鲈(套餐)$65包埋嘢饮
豆豉蒸海鲈(套餐)-$65包埋嘢饮
干炒牛河 $49
热柠檬茶-套餐
热柠檬茶
总括嚟讲,依间餐厅性价比超高,食咁多嘢总共花咗114蚊, 由汤,主菜甚至到饭后柠檬茶,每一样嘢都系比我预计之中更加好,如果下次行开西环又要食晚饭我谂我会再返嚟呢间餐厅食!
2016-07-14
豆豉蒸海鲈(套餐)-$65包埋嘢饮