2016-05-27
好耐无食印度菜,但又唔想特登过海去尖沙咀,上openrice见到呢间近近地,搭一个地铁站就到啦,就约咗两个friend一齐嚟食饭。西营盘站开咗咁耐我都系第一次黎咋,以前要喺中环等好耐车又搭好耐车先上到来般咸道,我依家一出闸搭架䢂就得啦好方便呀!向右行大概五分钟左右,见到king's𠮶阵时转落去,行几步就到啦。餐厅嘅侍应系清一色印度人(我估),够晒地道,今日星期四,夜晚唔多人,坐得好舒服,三个女仔乱咁叫嘢食,叫到成枱都系都冇问题。炖牛肉配饭 beef stew rice$148呢个系我哋好白痴叫错左,本来想系呢一款上面𠮶个烧半肉薄饼,点知阴错阳错叫错number😂不过唔差架个饭,虽然好唔印度,但系个炖牛肉炆得好林!配埋个汁我觉得似意大利菜。烧无骨鱼 fish tikka $108呢个超级推介,超级好食!铁板上已经好香,d烟系咁飘过黎听到炸炸声好滚动,鱼肉咬落硬食好有口感,睇到一丝丝既纹路,配埋个酸酸辣辣既汁,仲要无骨可以大大啖肉,好满足!咖哩角 samosa $38好大件好抵食好好食,一碟有3旧,金字搭形状而唔系一般三角形扁扁的,个皮唔厚,入面既咖哩好搭,加埋个青色簿荷酱解油腻,好唔错!
餐厅嘅侍应系清一色印度人(我估),够晒地道,今日星期四,夜晚唔多人,坐得好舒服,三个女仔乱咁叫嘢食,叫到成枱都系都冇问题。 炖牛肉配饭 beef stew rice$148 呢个系我哋好白痴叫错左,本来想系呢一款上面𠮶个烧半肉薄饼,点知阴错阳错叫错number😂
烧无骨鱼 fish tikka $108 呢个超级推介,超级好食!铁板上已经好香,d烟系咁飘过黎听到炸炸声好滚动,鱼肉咬落硬食好有口感,睇到一丝丝既纹路,配埋个酸酸辣辣既汁,仲要无骨可以大大啖肉,好满足!
咖哩角 samosa $38 好大件好抵食好好食,一碟有3旧,金字搭形状而唔系一般三角形扁扁的,个皮唔厚,入面既咖哩好搭,加埋个青色簿荷酱解油腻,好唔错!
Masala papadam $38 好典型既印度菜,我觉得ok既,但系d𩠌不停跌落黎,食到好lea hea😂 佢哋帮我地切开先上嘅话咁会好啲。
马沙拉牛肉Beef masala$88 佢用成个煲仔上,几得意,食落似咖喱牛肉,我估马沙拉系其中一种咖喱,但系略嫌牛肉唔够多,三个人一人食咗两旧到就已经冇啦,其实咁惹味嘅菜送饭唔错。
椰菜薯仔Aloo gobi $70
同样都系用煲仔上,薯仔同椰菜都好夹啲咖喱,感觉健康啲,有啲蔬菜落肚。
Black truffle naan $28 食咖哩一系要饭一系食naan,我自己就好中意食饱送咖哩,配埋淡淡黑松露香都几得意,但系一𩠌咖哩就咖喱味琴晒,其实叫普通款就OK。 三个人都系食咗五百零蚊,每位$200唔使,而且地点方便,又坐得舒服啲,唔错唔错。