2020-12-13 64 浏览
☕️ Cafe for chilling 系列 — KACHIMUSHI难得入西贡唞唞气 梗系要揾间cafe 歇一歇享受下😏 上网揾到呢一间近期先新开嘅日系小店 铺面有靓靓囝囝咁 就决定入去试吓🤩美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨SRF Beef Open Toast $108 (推荐👍🏻)个人觉得呢一个open toast 比预期中好食 非常值得推荐😍 上面嘅火箭菜都已经令我好惊喜 因为本身火箭菜应该比较苦涩 但系佢加咗都应该几多嘅sauce 令到佢酸酸地😙 配搭上洋葱🧅 非常Juicy嘅牛肉🐄 同埋脆脆地嘅面包🥯 成件事好口感系非常丰富🤤 佢嘅牛亦都煮得啱啱好 几香口👍🏻 大家绝对可以试一试😎✨🔹Figs Dutch Baby Pancake + 1 scope Ice cream $80一嚟到见到佢嘅卖相已经相当吸引🤩 佢嘅无花果的确好淋 而且pancake嘅边位都好脆 食咗嚟嘅口感有少少烟韧 都几特别😆👍🏻 整体亦都唔算好甜💁🏻‍♂️ 系店员推介之下亦都加咗一球雪糕 (冧酒提子味) 令到成件事更

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

一嚟到见到佢嘅卖相已经相当吸引🤩 佢嘅无花果的确好淋 而且pancake嘅边位都好脆 食咗嚟嘅口感有少少烟韧 都几特别😆👍🏻 整体亦都唔算好甜💁🏻‍♂️ 系店员推介之下亦都加咗一球雪糕 (冧酒提子味) 令到成件事更加湿润冇咁干 可以话系帮佢升华左😝

🔹 Hot Latte $36 + Iced Café Mocha $44
个人几钟意佢嘅饮品☕️👍🏻 因为两杯饮品都唔算好甜 奶味都唔重 咁样更加特显到咖啡本身嘅香味😆 而且两杯饮品都唔算太甜 都系唔错嘅😤

✅ 个人觉得佢既食物质素都几高 都系out of expected 嘅好 所以可能或多或少都帮咗佢加分😂 不过佢店内嘅装潢 都系走小清新嘅风格 而且亦都相当日系 所以都非常舒服🤤 就算你唔喺入边食嘢就咁买杯咖啡 都可以喺佢门口张大长櫈𠮶度打卡📸‼️不过值得留意嘅系佢店内嘅座位都比较少 小编系平日2点左右到就唔需要等位 假日就好难讲啦大家要留意番😛
Beef  Open  toast
Fig  Dutch  Baby  Pancake