上星期屋企人食饭揾左呢间系西贡连续拎左15年米芝莲一星嘅六福菜馆😍之前间唔中会去西贡食海鲜,但系呢间餐厅第一次去,位置就系海鲜街牌坊行入少少😙入面有3层都几大,而且服务都几好😌🔻首先一定要叫嘅系西贡地道海鲜鱼汤($248)🐟,店员话啲鱼系渔民每朝早新鲜捉嘅,个汤完全冇落任何味精,入面加左啲蕃茄,饮落好鲜甜💯💯💯超级推介!🔻然后就系佢嘅脆皮风沙鸡,呢个记得要预先订,份量都几多,可以拣半只/一只,鸡皮炸到好脆,只鸡有少少肥,但好好食😋🔻椒盐奇脆豆腐($60/半份),呢个都系店员推介,有例牌/半份拣,个皮又系炸到好脆,入面嘅豆腐好嫩滑!😚🔻西贡艇仔蒸饭($288例牌),呢个饭都好特别,店员叫我地唔好捞匀,个饭其实好香啲海鲜味,上面铺左好多材料,例如鱿鱼、白饭鱼仔,虾干等,好入味👍🏼🔻另外仲叫左鲜菠萝生炒骨、蒸扇贝、陈皮蒸饱鱼等,每样都唔错😉😉😉
2024-12-21