2023-06-13
今日经过西贡市场街,见到有间简约设计嘅咖啡店NN Coffee,充满文青感觉,好适合放空😬入到餐厅先知原来有两层,我拣咗坐楼上,地方好宽敞,采光度十足。餐牌上嘅食物选择好多元化,净系睇到相都已经觉得好好食😋🍱日式矶煮时令鲍鱼月见荞麦面卖相好吸引🥰 鲍鱼鲜嫩弹牙,经过日式炆煮好入味👍🏻👍🏻连旁边嘅白萝卜都好入味,糖心蛋熟度刚刚好,有流心的感觉😍 荞麦面配上日式酱汁味道清新👍🏻🥘温泉蛋慢煮牛肋条丼好多地方煮牛肋条出来效果是好硬,呢度的牛肋条肉质又又嫰又软,还有一股牛香味👍🏻温泉蛋捞饭亦都好好味😋🍵 冻丸久小山圆+抹茶鲜奶净系卖相都已经令我心心眼😍 香浓嘅抹茶鲜奶冇额外加糖,可以真正享受到抹茶味道,配合埋两粒小山圆好烟韧好有咬口🫶🍮 提拉米苏咖啡咖啡味和提拉米苏非常搭配,让人感到惊喜😍 这杯饮品的口感非常丰富,而且咖啡味香浓,值得推介👍🏻👍🏻
🍱日式矶煮时令鲍鱼月见荞麦面
🥘温泉蛋慢煮牛肋条丼