(非会员)
本人今次是投诉这间旺角California Pizza ,因系下午茶既关系,餐厅内基本上无人,唔洗等位,到我地入到去叫0野食,睇到个menu 写有头盘,沙律,意粉,pizza等等,一共$48.去到叫既时候,本人首先叫左一个tomato 意粉,然后同个waiter 讲头盘要泰式春卷,然后我朋友落同一样既order.然后个waiter 话ok,问我地饮咩,之后落单.我地2个答0左要冻柠茶,然后个waiter 就行开0左到最后埋单,个waiter 摆低张单就行开0左,我地一睇张单,先发现,原来佢个头盘,同d 主菜系要分开叫,如果我地叫头盘+主菜, 系当成2个餐,即系我地2个人一共叫0左4个下午茶餐!虽然一个餐都系48元唔系太贵,但系极度唔满意,为什么个waiter 一开始在落单的时候,不讲明我地total 2个人系落0左4个餐! 而且, 为什么不告诉还有2杯餐茶未落单!这一次,我地时有不小心,没有问清楚就认为一个正常的餐是头盘+主菜,但你收得加一服务费,应有的一定的服务,至少告诉我2个人叫0左4个餐。而且我觉得一个正常的餐厅menu系需要更加清楚,而明显地California Pizza 的
而且, 为什么不告诉还有2杯餐茶未落单!

而且我觉得一个正常的餐厅menu系需要更加清楚,而明显地California Pizza 的下午餐menu 未及水平,有误导成份!!!

作为一间有连锁式分店的餐厅,California Pizza 应有一定的服务水准!!

2010-07-16