2021-04-27
19/3,我哋入咗迪士尼探索家度假酒店嘅芊彩餐厅叹high tea (afternoon tea)😋😋。由19/3至30/6 推出咗 Duffy and friends 系列下午茶餐😍😍(囝囝同囡囡劲钟意Duffy and friends)。兔子StellaLou🐰🐰蛋糕配合复活节主题,好可爱😍😍。⭐️环境:3.5(5为满分)环境不错,芊彩餐廰以蓝绿色和木色为主调,感觉舒服。除普通座位外,另设有梳化位和高櫈位。⭐️食物:3.5 (5为满分)一人份包括6款甜点、自选2款咸点和一杯饮品。咸点可自由配搭,迎合不同的需要。<<餐牌在留言位>>当日我哋点咗汉堡包,西冷牛扒可选择几多成熟。我拣咗八成熟,小朋友都食得,而且味道不错😋。另外,海洋米粉卷伴龙虾泡泡味道一般,味道不够浓郁。甜点造型十分精致,今次以Duffy and friends 卡通人物为主,兔子StellaLou🐰🐰蛋糕配合复活节主题,好可爱😍😍和应节。甜味味道不错,但不能与其他酒店富层次感嘅蛋糕相比。不过小朋友一定食得特别开心😂😂。咖啡可选择低脂奶。整体份量足够,
⭐️环境:3.5(5为满分)
⭐️食物:3.5 (5为满分)
另外,海洋米粉卷伴龙虾泡泡味道一般,味道不够浓郁。
甜味味道不错,但不能与其他酒店富层次感嘅蛋糕相比。
不过小朋友一定食得特别开心😂😂。
咖啡可选择低脂奶。
整体份量足够,因甜点和咸点算大份🤩🤩。
⭐️价钱:4 (5为满分)
两位378元(另有加一服务费),茶聚二小时。
❤️银卡会员可享7折优惠,每人俾146元左右,真系好抵呀~❤️
🌟详情请查看官网🌟:
登入「奇妙处处通」会员专页,查看 「 你的可享礼遇 / 礼品」🎁。
❣️以下系我自己的「可享礼遇 / 礼品」🎁❣️:
❣️❣️银卡会员使用其生日礼遇可于迪士尼探索家度假酒店内的芊彩餐厅享用二人下午茶套餐7折优惠。每位会员可以此折扣优惠享用最多两份二人下午茶套餐。此优惠不得与其他推广活动或折扣优惠一并使用(包括任何会员餐饮优惠)。加一服务费以芊彩餐厅二人下午茶套餐原价计算。不适用日子为2021年2月14日、5月9日及12月21日至31日。❣️❣️
另外,可以拣儿童餐,可以53元换购价换购米奇🐭15周年餐盒套装(原价168元)。<<相系留言位>>
⭐️服务:4(5为满分)
店员有礼,并帮忙放好bb车。店员亦耐心解答我哋嘅提问。
⭐️亲子度:4(5⭐为满分)
酒店所有配套也十分理想,始终迪士尼酒店主打亲子,所以一定有high chair 和厕格内有换片枱。
但因疫情关系,未能提供颜色笔俾小朋友画画。
另外,地点真系好偏远,如果唔系住附近,要花好长时间travel。
而且推住bb车 ,搭shuttle bus 也有点麻烦。
当日我推住孖b车由港铁站行去酒店,幸好平时有做运动,所以不太辛苦。行咗大约15分钟左右。
🍀后记🍀
☘️Afternoon tea set 真系算抵食,而且卡通人物造型好吸睛😍😍。
☘️要打电话订位都好困难😅😅。餐廰电话打好耐都冇人听,最后要打去乐园热线问和订位。星期三打去,我哋排后补🙈🙈。到星期五早上都未知有冇位,因为冇人打俾我哋。自己早上再打电话问吓,跟住confirm咗有位喇❤️❤️。