2022-08-08 225 浏览
姪仔生日,因为疫情关系,已经两年冇开生日会,今年因为有堂食,所以我哋就决定揾间餐厅帮佢庆祝,阿女话鲗鱼涌有间亲子餐厅Q time cafe ,小朋友可以DIY Pizza同蛋糕仔,而且有免费的游戏区玩,除了餐饮区及游戏区之外,内里更有独立房间,有齐UV机、暖奶器、BB游戏床等,亦有一个育婴室可以喂奶、换片,设备十分完善!绝对是个好的亲子活动!所以今日我哋嚟视察一下环境,再试吓食物味道如何!拣咗成人套餐,餐厅另外还有儿童餐。有得拣是日餐汤或田园沙律杂菜汤浓郁,酸酸甜甜好开胃。香煎猪胺配菠萝蕃茄酱伴田园沙律及薯条,猪鞍味较浓郁,带有脂肪、油脂,煎出来不会太干,松软美味,上面加左件煎过嘅菠萝又香又甜,仲有清新嘅沙律菜和香脆嘅薯条,相当丰富。鱼柳汉堡,馅料用咗炸鱼柳、碎蛋、粟米粒蛋黄酱、牛油果配招牌塔塔酱,鱼柳汉堡炸至金黄酥脆既鱼柳咬落啖啖肉, 内里鱼肉嫩滑可口,真正外脆内软, 配以新鲜生菜减低油腻感,无论口感和味道都唔错,薯条亦好香脆。自家制蛋糕:抹茶红豆茶味清香,加入了红豆粒,大大提升了味道和口感! 入口一点都不会太甜太油腻, 朱古力慕丝,朱古力味又浓又好味,不会太甜,整体质感软滑。冻柚子

拣咗成人套餐,餐厅另外还有儿童餐。
有得拣是日餐汤或田园沙律
杂菜汤浓郁,酸酸甜甜好开胃。

香煎猪胺配菠萝蕃茄酱

朱古力慕丝,朱古力味又浓又好味,不会太甜,整体质感软滑。

冻柚子柠檬水,柚子和柠檬味酸甜,生津又止渴
冻奶茶