本身我自己几钟意去中式餐馆饮下茶☕️、叹下点心,今次介绍一间食物质素几高嘅中菜馆-满小馆,呢间人气本身已经几高,我book位嘅时候就嚟Full,当日去到餐馆的确系座无虚席。有几款菜式我特别钟意。No 1: 冰镇甜酸猪爽肉色香味俱全嘅一碟菜式,上到枱时一阵接一阵嘅仙气系眼前展现,成碟𩠌搭配左菠萝、蓝莓、洋葱、士多啤梨🍓,望落颜色好丰富 ,小朋友睇到好开心😁闻到阵酸酸甜甜嘅咕噜肉再夹杂住菠萝味🍍食落去时有少少出乎预料之外,冰镇❄️猪爽肉原以为成旧肉雪过之后会软淋淋、无咩口感,但食落去原来系会外脆内软,愈食愈想食😋😋😍😍 呢款菜式可以挑剔嘅位系份量太少,多人一齐分享就会唔够喉,呢碟咁好味,如果份量再多啲会更加好,可以开心share呀嘛😉No 2: 脆米海皇泡饭对于无饭不欢嘅我嚟讲,一定要叫返个好味道嘅饭填饱下肚仔。呢个饭好足料,鱼汤🐟搭配白饭,汤入面有足料嘅柱贝粒、冬菇、菜粒🥬,汤好鲜甜一啲都唔会腥,食法又够特别,可以加入脆米一齐食,食落chokchok声,小朋友都岩食👍🏻No 3: 留比大家食完之后分享😁(menu入面有好多特色菜式,大家可以去发掘下)呢间餐厅有bb凳,亦提供bb餐具,妈咪们可

No 1: 冰镇甜酸猪爽肉
闻到阵酸酸甜甜嘅咕噜肉再夹杂住菠萝味🍍
冰镇甜酸猪爽肉

No 2: 脆米海皇泡饭
脆米海皇泡饭

呢间餐厅有bb凳,亦提供bb餐具,妈咪们可以考虑下🥰
冰镇甜酸猪爽肉
脆米海皇泡饭