2025-01-22 0 浏览
拍拖xx周年纪念日又有藉口出去庆祝吓🍾想起平时每次经过筲箕湾都见到有间好靓好高级嘅扒房今次终于有藉口去试吓入面有豪华水晶灯✨每张枱都有闪令令嘅枱灯座位系高身卡位梳化带有复古气息当我打开餐牌时,吓咗一跳竟然有$80五道菜丰盛全餐不过我哋庆祝拍拖周年纪念,就食豪少少我哋点咗:🥩 美国安格斯牛肉眼扒•黑松露酱烧汁 $200厨师做到我要求嘅五成熟,牛扒好大块,够淋,有牛味,配上黑松露汁,很美味配菜有秋葵同蕃茄🐓 铁板重量级杂扒•德国青胡椒汁 $120大堆头杂扒餐,有薄牛扒、猪扒、鸡扒、香肠,份量劲大,相当抵食另外,每个餐加$40,可以转为五道菜丰盛全餐,包括汤、迷你沙律、芝士蛋糕及饮品🥣汤:杂菜汤/南瓜忌廉汤餐汤热辣辣🥗沙律:麻酱汁沙律菜🍰芝士蛋糕:西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕,味道不错,跟餐嚟讲,芝士蛋糕都几大件,仲有摆盘添🍹饮品:除咖啡或茶,仲可以点果汁👍🏻啤酒及红/白酒,只需补差价🍺Belgium Stella Artois 啤酒好好饮👍🏻🍹石榴汁,好厚身,味浓环境、服务都系五星级餐厅气氛好好性价比好高
拍拖xx周年纪念日

入面有豪华水晶灯✨
每张枱都有闪令令嘅枱灯
座位系高身卡位梳化
带有复古气息

当我打开餐牌时,吓咗一跳
竟然有$80五道菜丰盛全餐
不过我哋庆祝拍拖周年纪念,就食豪少少

我哋点咗:

🥩 美国安格斯牛肉眼扒•黑松露酱烧汁 $200
配菜有秋葵同蕃茄

🐓 铁板重量级杂扒•德国青胡椒汁 $120

🥣汤:杂菜汤/南瓜忌廉汤
餐汤热辣辣
🥗沙律:麻酱汁沙律菜
🍹石榴汁,好厚身,味浓

环境、服务都系五星级
餐厅气氛好好
性价比好高