2016-04-22 232 浏览
话说夜晚同个好耐无见既朋友系黄埔食完饭,因为仲想倾多阵计,所以周围行下揾下甜品食。行行下就经过呢间一豆花。又话说我第一次食系佢新店开张,当时呢间铺头连续几星期免费比人试食,日日都大排长龙,免费比得人试,果然系有啲质素,知道大家食完会番转头,果然我食完之后就变成左常客,间唔中经过都心思思想食!之前食都系买原味,豆腐花黎讲最紧要口感够滑,佢完全做得到,第二就系个糖水既甜度勒,一般出面食既豆腐花都要自己加黄糖去调味,但系好多时调极都唔岩,可能食一两啖又要加糖,好似有啲美中不足既感觉,而呢间一豆花既糖水甜度就岩岩好,直情黄糖都唔洗落,系我最中意既地方!!讲番今次我就试左银杏豆腐花,佢系将预先调好味既银杏糖水加系豆花上面,我之前未试过呢个味,第一次试觉得好好味,甜度适中,豆花滑就基本啦,加左银杏令成碗豆花多左咬口,多左个口感,感觉好特别!所以走之前都买左碗外卖比我亚妈试下!豆花好味之余,啲姐姐都好有礼貌,好热情,地方又干净,虽然无位堂食,但系都可以坐系铺头外边既櫈到食,都别有一番风味,好彩天气仲凉凉地,热啲就未必得勒!呢间铺既另一个impress 我既地方系佢成日有优惠,依家有优惠比长者平价食豆
话说夜晚同个好耐无见既朋友系黄埔食完饭,
因为仲想倾多阵计,所以周围行下揾下甜品食。
行行下就经过呢间一豆花。

又话说我第一次食系佢新店开张,

当时呢间铺头连续几星期免费比人试食,日日都大排长龙,

免费比得人试,果然系有啲质素,知道大家食完会番转头,

果然我食完之后就变成左常客,间唔中经过都心思思想食!

之前食都系买原味,豆腐花黎讲最紧要口感够,佢完全做得到,

呢间铺既另一个impress 我既地方系佢成日有优惠,依家有优惠比长者平价食豆花!
务求做到人人有豆花食既效果,系良心小店!值得支持!

另外佢成日有新口味,近排有个榴莲味,不过我顶唔顺,唔会试勒,大家有兴趣可以试下~

2016-04-11
  • 银杏豆花