2023-01-07
𝟙𝟛.𝟙𝟚.𝟚𝟘𝟚𝟚📌鱼事者 (威德阁) (北角)北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下14号舖💸人均消费: $100内🌿评分: 4/5🈚️加一服务费餐厅分类🔖好耐之前就听讲过呢间主打食鱼品嘅店舖🐟呢日终于揾到机会去同朋友试✨我哋都觉得岀品几高质而且价钱相宜🥳个人会比较推荐佢哋嘅午餐嘅餐点🙌🏻午餐价钱比较亲民而且选择多啲同埋口味会相对大众化啲🎃但晚餐嘅餐牌会比较多系重口味啲嘅fusion菜⛲️所以有机会未必啱食🙈大家不妨睇定餐牌先再衡量边段时间嚟先系最啱自己💛𐂂 港式芝士汁吉列猪排鱼面捞 ($65)首先个鱼面嘅鱼味都几香同时都好弹牙🐠而芝士汁嘅份量、比例同调味都好适中🧀保持到鱼面本身嘅味道之余😋都仲食每一条面上面都有淡淡嘅芝士咸香味🧡吉列猪扒炸皮几酥脆而啲肉都几嫩🐷另外鱼面上面嘅蕃茄粒令到成个面食落更加清新🍅𐂂 泰式虾头油炸虾球鱼面捞 ($70)感觉上有啲似泰式辣酱配鱼面🤣加咗青柠会比较清新啲🍋另外佢侧边配𠮶个酱点啲鱼蛋都几好食😚整体嚟讲唔错不过我个人钟意芝士捞多啲🥰𐂂 炸鱼狗肠 ($28)我哋拣咗蜜糖芥末酱🍯鱼狗肠表面仲有啲好脆嘅烟肉粒🥓同平时食𠮶啲鱼板相比嘅话会呢个会结实啲同埋鱼味比较
📌鱼事者 (威德阁) (北角)
北角炮台山宏安道14-28号威德阁地下14号舖
💸人均消费: $100内
🌿评分: 4/5
🈚️加一服务费
餐厅分类🔖
好耐之前就听讲过呢间主打食鱼品嘅店舖🐟呢
𐂂 港式芝士汁吉列猪排鱼面捞 ($65)
𐂂 泰式虾头油炸虾球鱼面捞 ($70)
𐂂 炸鱼狗肠 ($28)
我哋拣咗蜜糖芥末酱🍯鱼狗肠表面仲有啲好脆嘅烟肉粒🥓同平时食𠮶啲鱼板相比嘅话会呢个会结实啲同埋鱼味比较重👍🏻不过唔算好特别🫢
𐂂 热柚子蜜 (附送嘅餐饮)
就系你平时饮开𠮶啲柚子蜜😹
⏰餐点供应时间⏰
午餐餐牌供应时间: 11:30pm - 6pm
下午茶餐牌供应时间: 2:30pm - 6pm
晚餐餐牌供应时间: 6pm后
小食餐牌供应时间: 全日供应
📍其他分店位置
🔎 (只限外卖🥡)