2022-02-25 1152 浏览
一直以来都好支持香港特色食物,尤其是小食,今次经过呢度,见到有猪肠粉,价钱唔算好平,算系中上,不过质素就系中下,以下详细说明第一,等待时间超长,我只系要一个肠粉,不过等咗四个字,天气咁冻,企喺出面等咁耐,我真系觉得唔系几好,如果佢预计自己要等咁耐,客户俾钱𠮶阵时应该就要讲定先啰,如果我听到要等四个字,成20分钟,咁我一定走先,唔使喺度等咁耐,因为一般呢啲嘢真系5分钟就可以拎到手,就算即叫即做都系10分钟以下第二,啲酱汁竟然就系普通李锦记嘅酱汁,成盒肠粉,净系配一包甜酱,一包麻酱,如果要加多啲长,就要加钱,咁我加钱啦⋯⋯第三,肠粉质素好一般,我同老公两个食完之后嘅评价,就系7–11嘅好食啲⋯咁下次我去对面7–11买啦第四,佢交由我手嘅时候啲肠粉豉油已经流晒出嚟,唔明点解可以放到咁,佢话要转个袋,咁唔使啦,浪费胶袋,佢一开始放好少少咪好啰⋯然后我加钱加酱汁,佢竟然将啲酱汁就咁放入豉油胶袋里面,我冇咩好讲,里面咁多豉油,直接交我手就得啦⋯⋯