2018-10-29 34 浏览
今晚同朋友走入距离观塘市中心较偏既地方觅食,估唔到咁有惊喜有好多唔同种类既餐厅,行行下见到间比较欧陆风似希腊既小餐厅就心郁郁入去试试.蕃茄薯蓉汤,除左蕃茄汤味,的确系有一丝丝薯蓉味渗岀嚟,几特别三文鱼泥麦沙律,三文鱼中规中矩,但藜麦好有惊喜食完之后本人对藜麦系完全改观,沟左少少沙律醋,又几夹,完全冇左记忆中怪怪地嘅藜麦味,而且几爽口沙律仲有样好似甜薯嘅东西,原来系手指提,好清甜,想再食多一两粒芝士沙乐美千层面,芝士味同肉酱刚好,两者都唔会盖过对方,面条厚度适中西班牙黑毛猪胺扒,肉质好淋,中意食肉嘅会食得岀有猪香味,加上本身已经调味得好好,淡淡的盐味,我觉得唔洗点汁都够味,点得多会盖过原本嘅肉味薯蓉有一点点咬口,同时平时食开嘅薯蓉唔同,都唔错冻柠密系用蜂蜜,有惊喜另外一提,虽然成餐饭都好味唔系清淡派,但食完过左几个钟都完全唔觉口干,系完全冇味精感,扺赞!

冻柠密系用蜂蜜,有惊喜