2021-04-18
有时揾嘢食 来来去去净系识得去商场铺或者地舖 朋友就介绍话不如揾吓工厦啲好嘢食 然后就喺柠檬地图揾到呢间黄店💛于是星期五放工就嚟到观塘嘅工厦 入面环境细细地 全部都系坐高枱高櫈 如果系要求一个好舒适环境又有卡位𠮶啲就唔啱你喇🤣佢位置唔多 不过其实坐得唔迫 枱与枱之间隔好开 𠮶日星期五晚都几多人嚟食 我嚟到就啱啱好有张枱可以坐睇相都知有几黄了💛唔敢讲太多 而家讲咩都有机会被控 大家睇图吧😌🍱牛肉汤咖喱定食 $62 (转乌冬 +$10)一摆上枱已经闻到汤咖喱嘅香味🍛即刻试下饮啖😂😂超浓郁的呢👯♀️乌冬煮到好弹牙 +$10都抵🤣牛肉份量好多 全部薄切 好好咬😍我哋当佢系沾面咁食😂将啲乌冬放落成碗汤咖喱😍另外亦加+$9叫咗只酱油蛋🍳流心嘅蛋加咖喱捞落乌冬 每啖乌冬都沾满蛋同咖喱 好满足😋🍚温泉蛋香蒜西冷丼 $90虽然用纸碗装 但卖相一样好好睇💛碗上舖满牛柳 不得不赞我嘅食法系将蛋吉爆 捞匀碗饭先食😉救命佢个牛肉汁加蛋汁捞饭超正🥺🥺酱汁甜甜地 系有类似牛角嘅味道🤩仲有牛柳 佢大概整到medium 刚刚好不会韧 淋淋地又有咬口 总之食呢碗饭我都唔知讲咗几多次好好食🥺系幸福嘅味道🍢免治鸡软骨串 $2
🍱牛肉汤咖喱定食 $62 (转乌冬 +$10)
乌冬煮到好弹牙 +$10都抵🤣
牛肉份量好多 全部薄切 好好咬😍
我哋当佢系沾面咁食😂将啲乌冬放落成碗汤咖喱😍
🍚温泉蛋香蒜西冷丼 $90
虽然用纸碗装 但卖相一样好好睇💛碗上舖满牛柳 不得不赞
总之食呢碗饭我都唔知讲咗几多次好好食🥺系幸福嘅味道
🍢免治鸡软骨串 $22
好特别 因为佢唔系平时食开嘅炸软骨串 口感大大不同🍢佢系用鸡肉包住鸡软骨碎 所以咬落啖啖肉 但咬咬又会咬到鸡软骨碎 所以系外面淋 入面就有咬口 而且出面用咗日式烧汁 令鸡肉味升华👍🏻
🍇白提子梳打 $22
第一次认识呢支汽水🤣虽然少贵 但系好好饮 好有当年qoo嘅味道🤣( #暴露年龄系列 ) 但系又冇qoo咁甜 好清新😺