餐厅: 番尋味
资讯:

2024-11-07 0 浏览
观塘隐世港式茶餐厅今日朋友约我去食下午茶 佢带我去工厂大厦排队撘䢂,我就问佢系咪要去做啲咩先呀?点解会黎工厦?佢话带我去食好野呀😎下?!好surprise 😱估唔到工厂大厦入面有茶餐厅,仲要系传统港式风格嘅装修。实在太肚饿,拿拿声叫野食先。⭐️蕃茄浓汤套餐蕃茄通粉、火腿奄列、粟米墨鱼饼汤底浓浓蕃茄味🍅墨鱼饼好味 炸得刚刚好👍🏻鱼肉加粟米超夹👍🏻⭐️华田脆脆西多士外脆内软、面头有阿华田脆脆增加口感味道夹得来唔会太甜🤤⭐️什果苹果粟米沙律去得港式茶餐厅,一定要食返signature 嘅嘢儿时回忆👧🏻仲有怀旧樱桃🍒点缀,感觉返哂黎总结:一间港式隐世楼上茶餐厅,真系要试下或者你会揾返儿时味道🥰推荐👍🏻👍🏻#番寻味#观塘美食#工厦#茶餐厅#怀旧美食#隐世餐厅
观塘隐世港式茶餐厅

⭐️蕃茄浓汤套餐
蕃茄通粉、火腿奄列、粟米墨鱼饼
汤底浓浓蕃茄味🍅墨鱼饼好味 炸得刚刚好👍🏻
鱼肉加粟米超夹👍🏻

⭐️华田脆脆西多士
外脆内软、面头有阿华田脆脆增加口感
味道夹得来唔会太甜🤤

⭐️什果苹果粟米沙律
去得港式茶餐厅,一定要食返signature 嘅嘢
儿时回忆👧🏻仲有怀旧樱桃🍒点缀,感觉返哂黎

总结:一间港式隐世楼上茶餐厅,真系要试下
或者你会揾返儿时味道🥰推荐👍🏻👍🏻

#番寻味#观塘美食#工厦#茶餐厅#怀旧美食#隐世餐厅