2024-10-16 1357 浏览
老公钟意食中菜,平日收工喺屋企附近揾间好食,环境又好嘅中菜,呢间系我哋一直嘅心水。一去到餐厅,侍应已经好有礼貌咁打招呼。一杯普洱茶已经很惊喜,很香醇!充满色水!我哋叫咗个休闲二人餐,因为计过最抵食🤣抵食过散叫。香蒜竹炭豆腐卖相好吸引,豆腐外脆内软,配上炸蒜及杏仁,充满层次。冰镇鲍鱼两只,拼鸭舌四条。鲍鱼鲜甜有酒香,容易切开,口感刚刚好。鸭舌非常惹味,口感弹牙👍🏻👍🏻原来有海蜇,充满麻油香嚟到呢度,一定要食鹅肉!一嚟到,冇谂过份量咁多😬份量好抵食!其实够三四个人食🤣卤水味道清香,咸甜适中,肉质嫩滑。双拼我们选了鹅翼,非常滋味!套餐亦包了两款炖汤1)杏汁白肺炖汤2)姬松茸螺头炖竹丝鸡炖汤非常足料!充满火喉。味道很鲜甜,是滋补之选米汤杞子浸菜苗米汤及杞子鲜甜,菜苗幼嫩,二人餐来说份量未免太多😬炒面卖相好靓,银芽同面条炒得均匀,充满虾仁及香葱!味道丰富带微辣,为味蕾提供一大享受餐厅很有心思,有每日推介菜式!最后我哋两个都食唔晒,要打包拎走😆总括而言,餐厅环境舒服,食材选料上乘,菜式味道令人印象深刻,拍得上米芝莲!我们绝对会再次光顾!

一去到餐厅,侍应已经好有礼貌咁打招呼。

一杯普洱茶已经很惊喜,很香醇!充满色水!

我哋叫咗个休闲二人餐,因为计过最抵食🤣抵食过散叫。

香蒜竹炭豆腐
卖相好吸引,豆腐外脆内软,配上炸蒜及杏仁,充满层次。

冰镇鲍鱼两只,拼鸭舌四条。
鲍鱼鲜甜有酒香,容易切开,口感刚刚好。
鸭舌非常惹味,口感弹牙👍🏻👍🏻
原来有海蜇,充满麻油香

嚟到呢度,一定要食鹅肉!
一嚟到,冇谂过份量咁多😬
份量好抵食!其实够三四个人食🤣
卤水味道清香,咸甜适中,肉质嫩滑。
双拼我们选了鹅翼,非常滋味!

套餐亦包了两款炖汤
1)杏汁白肺炖汤
2)姬松茸螺头炖竹丝鸡
炖汤非常足料!充满火喉。
味道很鲜甜,是滋补之选

米汤杞子浸菜苗
米汤及杞子鲜甜,菜苗幼嫩,二人餐来说份量未免太多😬

餐厅很有心思,有每日推介菜式!

最后我哋两个都食唔晒,要打包拎走😆

2024-10-16