2022-11-10
临近年尾都想揾啲自助餐同同事一齐食,今次同朋友嚟试吓呢间观塘嘅自助餐~Semi-Dinner Buffet $458+1 依家做紧第2位半价每位送上一盅花旗参炖汤🍲及一只大闸蟹🦀🍲花旗参炖汤 好清甜暖笠笠~暖完个肚就可以开始食海鲜!!🦀大闸蟹 估唔到会有大闸蟹呀🤣 只蟹橙色膏,食落甜甜哋又会有回甘感觉自选主菜: 🍗法式油封鸭髀 大大只鸭髀肉质劲软腍,用叉吉都分开到,将肉汁锁哂喺内里面,大大只2个人share食刚刚好~🐟香煎海炉鱼 外皮煎得脆脆,底部配上酸酸哋嘅蕃茄汁,配埋一齐食几惹味自助区都有好多嘢食大约有: 🥗沙律区: 苹果沙律、木耳、莲藕、南瓜🎃最钟意有大量健康嘅木耳,够爽口带点开胃嘅辣~🦀海鲜区: 面包蟹🦀翡翠螺🐚 青口🦪冻虾🦐生蚝面包蟹大大只,里面蟹膏饱满,蟹肉又扎实,呢只蟹多膏多肉好抵食🤩🍗热食区: 炒蚬、大虾意粉🍝南乳猪手、烧腩肉、白切鸡油鸡🍗西兰花椰菜花🥦面包布丁白切鸡肉够哂嫩滑🍗配上煮到软腍嘅西兰花椰菜花🥦夹埋一齐食暖笠笠~🐟刺身区: 三文鱼、吞拿鱼、带子、八爪鱼、寿司🍣每款刺身都好厚肉,店员仲唔怕蚀咁比劲多块我哋🤣🧀冷盘区: 蜜瓜、芝士、饼干、烟三文鱼、冻火腿片、红菜
每位送上一盅花旗参炖汤🍲及一只大闸蟹🦀
🍲花旗参炖汤 好清甜暖笠笠~暖完个肚就可以开始食海鲜!!
自选主菜:
自助区都有好多嘢食大约有:
🥗沙律区: 苹果沙律、木耳、莲藕、南瓜🎃
最钟意有大量健康嘅木耳,够爽口带点开胃嘅辣~
🦀海鲜区: 面包蟹🦀翡翠螺🐚 青口🦪冻虾🦐生蚝
🐟刺身区: 三文鱼、吞拿鱼、带子、八爪鱼、寿司🍣
每款刺身都好厚肉,店员仲唔怕蚀咁比劲多块我哋🤣
🧀冷盘区: 蜜瓜、芝士、饼干、烟三文鱼、冻火腿片、红菜头
🍨甜品区: 凉茶雪糕杯、雪条、柠檬挞🥧蛋糕仔、窝夫🧇
雪糕杯都有3款口味、廿八味口味、榴梿口味、豆腐口味~