2021-08-08
夏日炎炎最好就系食泰国野,啲菜式酸酸辣辣好开胃😋今次就拣左一间楼上嘅泰国餐厅,不过都几full,记得要book 位呀☺️用open rice book 位仲有9折🥢泰式炒金边粉呢个一直都系肥妹仔去亲泰国餐厅必食嘅菜式之一🤪呢到啲金边粉酱料嘅份量好足,好重口味,但又唔会咸,啲虾仲都都好大只,食上去口感一流☺️不过如果可以啲粉可以炒干身啲就好🥢香烤猪颈肉猪颈肉肥瘦比例均匀,食落口完全唔觉得好肥同好油,而且完全冇㶶,配合埋佢地自家整嘅酱汁,好好食👍🏻👍🏻值得一试🥢泰式生菜包份量都算多,d 肉碎有啲辣同油左少少😂不过好彩用生菜包住食落就冇咁油腻🥢 香芒糯米饭呢个糯米饭好有惊喜,因为佢地系即时整,啲糯米饭食落好暖粒粒,仲要好有心机整个心形🥰加晒分整体食物质素几好,环境又舒服,餐厅都好近amp,系约朋友食饭嘅好地方
🥢泰式炒金边粉
呢个一直都系肥妹仔去亲泰国餐厅必食嘅菜式之一🤪