2024-08-26
放工,又约左老婆去观塘揾食。又上左开饭睇,寻日试完一间工厦cafe,今日晚饭再试。响开饭见几好人气,又有唔小好评,决定试下。饮品:老婆身体不适要饮热野,叫左洛神花茶,入面仲加左果皮,酸酸甜甜,都几好饮。侍应仲主动加热水,变相续饮,味道都无乜淡到。我就冻饮,Ocean Paradise Soda,蓝色大爱几好睇,有荔枝味,同益力多味,甜。南瓜汤,唔算好浓,都不俗自家制香草面包,正常货,软硬适中,唔会太硬又唔会好似咬空气咁。烧椒酱风味炭烤牛舌,去到边都食我舌既我,大爱,牛舌虽然唔系厚切,但都几大块下,配埋个椒酱,一流,夹住黎食,好正,小小辣味。香浓蟹膏双色意大利面配手拆松叶蟹刺身带子:意大利面唔错,配左蟹膏,几香口。有蟹肉,带子食,但系新鲜货又大粒。16小时慢煮酱烤法国鸭腿配牛油意大利饭:邪恶之选,劲香牛油味,又有芝士,邪恶到核爆。鸭腿唔干身,有d汁水,唔知系咪慢煮关系,d肉都好嫩。
饮品:
南瓜汤,唔算好浓,都不俗