2024-01-30
嚟观塘行街都比较少会过嚟裕民坊呢边😂 不过呢日听友人介绍呢度嘅平台花园有间好食嘅西餐厅 呢晚就嚟咗试吓啦餐汤及餐包拣好嘢食之后 店员就上咗两片香草面包俾我哋 点埋侧边嘅橄榄油同埋黑醋 味道更加出众🍞 是日餐汤系蕃茄杂菜汤 味道唔算好酸 都几易入口 前菜呢个套餐已经包括咗两款前菜😚 白鳀鱼茄子蓉多士 呢个多士都几特别 酸种多士上面有茄子蓉同埋白鳀鱼 就咁睇以为佢会好腥😮 但系佢整体嘅调味再配埋加上少少嘅辣粉 食落口感丰富 另一款系意大利风干火腿拼盘 一碟有齐24个月巴马火腿 莎乐美肠 同埋青提子 整体嘅配搭咸香得来又几开胃🍇炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条封门柳一上台嘅时候已经切开咗一件件🐮 见到肉大概有八成熟 本身都担心咁熟会好韧 但系食落肉质软腍得嚟又有牛味 仲有肉汁添☺️ 侧边仲有薯条同埋沙律🥗新鲜波士顿龙虾意粉呢个意粉有成半只龙虾㗎🦞 龙虾肉好容易就可以拮出嚟食 意粉系手工意粉 意粉除咗有龙虾汁 仲加上罗勒同车厘茄调味 味道好丰富🍝甜品跟餐加配甜品有两款 奶冻配百香果酱 呢个奶冻真系好香滑 又好重牛奶味 就咁食已经觉得口感好令人满足 加埋面头嘅百香果酱 成个甜品酸酸甜甜 唔会好腻🥛 觉得
餐汤及餐包
前菜
炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条
新鲜波士顿龙虾意粉
甜品
跟餐加配甜品有两款 奶冻配百香果酱 呢个奶冻真系好香滑 又好重牛奶味 就咁食已经觉得口感好令人满足 加埋面头嘅百香果酱 成个甜品酸酸甜甜 唔会好腻🥛 觉得呢个配搭好好 另一款提拉米苏 呢一杯层次分明 入面有点咗Espresso嘅手指饼 同埋cream cheese✌🏻
饮品
呢度有供应本地品牌嘅生啤 梗系要叫返杯支持吓啦🍺 友人就叫咗宇治抹茶鲜奶 味道浓郁 冬天饮就够晒暖笠笠🍵
呢个晚餐真系好丰富 二人餐嚟讲份量好充足 食物味道唔错 难怪可以喺大埔开到嚟观塘 继续为食客提供愉快嘅餐饮体验啦😍