听闻意大利餐厅pentola嘅手工意粉好出色,收工就同朋友黎到裕民坊试下🌸二人套餐Soup✨松露杂菌忌廉汤忌廉汤质感浓稠,菇味香浓,配埋面包、黑醋同埋橄榄油,酸爽醒胃!Appetizer✨意大利风干火腿拼盘有二十四个月巴马火腿、莎乐美肠同埋寇帕火腿三款,全部油润咸香,同juicy爆汁青提一齐食,非常清新✨白鳀鱼茄子蓉多士白缇鱼软嫩鲜浓,略带微腥,啱晒钟意食鱼嘅朋友😆同时茄子蓉绵密细腻,配搭多士一齐食层次丰富Main✨炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条炭烧得刚刚好,微微熏烤味,肉质鲜嫩,搭配浓郁的烧汁牛味道好突出✨意大利香草酱阔扁面手工阔面好有质感,面质弹牙,青酱好refreshing另外仲叫左两杯cocktailOolong Breeze 乌龙茶加上Infused Gin同埋Citrus,清新容易入口Sweet Dream带有花香同提子莓果味,用Gin做底,酒味较重,啱晒我钟意饮酒嘅人

二人套餐

✨白鳀鱼茄子蓉多士

Main
✨炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条

✨意大利香草酱阔扁面
手工阔面好有质感,面质弹牙,青酱好refreshing

另外仲叫左两杯cocktail
Oolong Breeze