2021-01-29 948 浏览
#💛 #灰到观塘 #灰到食甜品虽然系良心食店,我都有挣扎过打唔打呢篇,最后都系唔想自我审查,所以都系打左出嚟😳-🔻 伯爵茶千层蛋糕 $38以前我唔钟意食千层蛋糕,系因为好惊蛋皮同忌廉个比例一唔啱,口感就好易出事,不过试过Lxxx X同Shaz Confections嘅千层蛋糕之后就接受左🤣(Lxxx X家就当然不了🐷) 呢个第一啖食落去都有伯爵茶味,不过之后就消失左💨忌廉太多,完全食唔到蛋皮💨而且呢款忌廉偏油腻,再加上唔知系咪低糖食谱,成件蛋糕其实唔甜,系连我平时唔食太甜嘅人都觉得真系唔甜😳𠮶下终于明白点解我阿妈(aka蚂蚁人)平时会话:唔甜嘅甜品仲食嚟做咩👩-👅食后感:忌廉本身同甜度系主要问题,我都唔敢试其他口味了🤧-👀个人喜爱度:3/10-🚩Holam Bakery观塘开源道60号骆驼漆大厦3座4楼I室-#美食 #香港美食 #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #cake #蛋糕 #香港 #蛋糕
#💛 #灰到观塘 #灰到食甜品
🔻 伯爵茶千层蛋糕 $38

👅食后感:忌廉本身同甜度系主要问题,我都唔敢试其他口味了🤧
👀个人喜爱度:3/10
🚩Holam Bakery