2023-11-27 26 浏览
上网见好多人推介观塘一间高质素嘅居酒屋😍,我哋就去试一试 🙌🏻🙌🏻。响居酒屋❤️系位于 #观塘,面积约4000 呎👍🏻,佢哋最独特就系「全港首部最大型自助清酒机」超过70款清酒 🍶,仲特设蓝鳍吞拿鱼即场解体宴😍😍。多款时令刺身寿司及即制烧物都系日本🇯🇵直送👍🏻👍🏻超级新鲜。当日我哋就叫左2人套餐🥰🥰🫒小食前菜:支豆、炸盐酥鸡、凉拌洋葱盐酥鸡非常香脆,支豆送酒一流,洋葱酸酸地非常开胃🫶🏻🍣刺身(3款)▫️高级白身鱼𫚕平▫️金目鲷▫️海胆刺身3款都好新鲜,感觉好似置身于日本,味道超好味😋👍🏻👍🏻🍶清酒煮蚬 热辣辣好香清酒味,蚬肉又大又好味,食完一粒又一粒🫶🏻🐖蜜汁煎猪颈肉猪颈肉非常爽脆弹牙,又够juicy ,口感一流😍🍜杂茱锅配乌冬乌冬好弹牙,汤底都好清甜,配埋新鲜蔬菜🥬,一定大满足🥰🍢烧物串烧:▫️盐烧五花腩1串(五花腩烧到好香脆)▫️盐烧鲍鱼2只👍🏻(鲍鱼软硬适中,盐烧保留住包鱼嘅鲜味,入口好爽口😍)▫️盐烧油甘鱼鲛1容(烧鱼头又唔会好腥,烧到刚刚好,鱼质好新鲜)▫️味哙猪肠2串▫️盐烧鸡软骨2串🍧甜品:咖啡雪糕同芝麻雪糕我自己好钟意食咖啡味嘅雪糕,浓浓咖啡味配上香甜嘅雪糕🫶🏻🫶🏻,而芝麻味雪糕,芝麻味

当日我哋就叫左2人套餐🥰🥰
🫒小食前菜:
支豆、炸盐酥鸡、凉拌洋葱
盐酥鸡非常香脆,支豆送酒一流,洋葱酸酸地非常开胃🫶🏻

🍣刺身(3款)
▫️高级白身鱼𫚕平
▫️金目鲷
▫️海胆刺身
3款都好新鲜,感觉好似置身于日本,味道超好味😋👍🏻👍🏻

🍶清酒煮蚬
热辣辣好香清酒味,蚬肉又大又好味,食完一粒又一粒🫶🏻

🐖蜜汁煎猪颈肉
猪颈肉非常爽脆弹牙,又够juicy ,口感一流😍

🍜杂茱锅配乌冬
乌冬好弹牙,汤底都好清甜,配埋新鲜蔬菜🥬,一定大满足🥰

🍢烧物串烧:
▫️盐烧五花腩1串
(五花腩烧到好香脆)
▫️盐烧鲍鱼2只👍🏻
(鲍鱼软硬适中,盐烧保留住包鱼嘅鲜味,入口好爽口😍)
▫️盐烧油甘鱼鲛1容
(烧鱼头又唔会好腥,烧到刚刚好,鱼质好新鲜)
▫️味哙猪肠2串
▫️盐烧鸡软骨2串

🍧甜品
咖啡雪糕同芝麻雪糕
我自己好钟意食咖啡味嘅雪糕,浓浓咖啡味配上香甜嘅雪糕🫶🏻🫶🏻,而芝麻味雪糕,芝麻味好香浓,唔会太甜,味道恰到好处❤️

🍹饮品:
巨峰乳酸梳打
香浓嘅巨峰提子🍇,又唔会太甜,超级解渴👍🏻