2023-11-13
今晚同男朋友嚟咗骆驼漆食饭,拣咗呢一间望逸咖啡研究所😆小店嘅装修简洁,坐得非常舒服,亦都可以一路听歌一路食饭,非常写意~呢度嘅价钱都相当亲民,我哋食得好尽情🤣首先叫咗个烟三文鱼配牛油果沙律配柠檬油醋汁 ($88)🥗食得出佢嘅菜好新鲜,牛油果亦都唔少,配埋烟三文鱼都仲系好fresh,不过个人口味嚟讲多啲汁仲正🤭必食嘅系半边春鸡配烤猪肋骨 ($148),我觉得两只肉都做得几好,首先猪肋骨嘅调味刚刚好,亦都好少见咁大件嘅肋骨,啖啖肉超好食😋另外春鸡亦都腌得非常入味,啲肉一啲都唔嚡,食肉兽应该会超钟意😆亦都有幼薯条,炸得好香脆~意粉方面,叫咗个卡邦尼扁意粉 ($88),食第一啖我已经话好好食,芝士同蛋捞出嚟嘅酱汁,完全痴喺意粉上面,啖啖都超浓味~而佢嘅烟肉亦都好有口感,唔系好薄𠮶款,系高质嘅卡邦尼🤤另外我哋叫咗个忌廉黑松露薯蓉 ($48),睇个样都知佢真系超重黑松露味,而且薯蓉好滑,成个配搭真系好夹🤗春鸡同猪肋骨本身可以有杯$35以下嘅饮品~我哋就加咗少少钱叫杯冻朱古力😋好香浓,仲非常有仪式感咁俾我哋攞支棍搅匀杯朱古力添🤣最后梗系要叫返个甜品先满足啦,今日嘅是日甜品系朱古力香蕉蛋糕 ($68)
最后梗系要叫返个甜品先满足啦,今日嘅是日甜品系朱古力香蕉蛋糕 ($68),蛋糕体本身好湿润,加埋上面嘅朱古力味道非常平衡,唔会过甜,系一个啱啱好嘅甜品🤤
呢间餐厅嘅性价比的确几高~11月嘅星期六日仲有一个限定嘅优惠,$158就可以有90分钟任饮手冲或者咖啡,啱晒咖啡迷☕️🥰