第一次来呢间餐厅食嘢,职员落错单要我哋硬食,报警处理,永世唔会再来。落order嘅时候,首先手上揸住个set Menu拣咗嘢食之后,换咗一张散叫嘅Menu加多左个Pizza,最后买单嘅时候啲职员话我哋系散叫,张单多咗差唔多$200,同个职员了解情况嘅时候,职员态度极差,之后经理甚至出嚟闹我哋:👨🏼(eng): 你哋识嘅前菜份量大咗,你哋一定知道,你哋肯定来过! (劲大声闹我哋)我: 第一次嚟呢间餐厅又点知道你啲份量系大咗?同埋我好明确系叫咗一个set,之后先加一个Pizza!👨🏼:我啲员工一定唔会出错,你睇都睇到你隔篱枱个前菜冇咁大,你点会睇唔到!同埋你睇到我啲员工攞住啲上菜俾人,有乜可能睇唔到!我: 首先我隔篱枱食紧意粉,另外一边枱食完,再远啲食紧主菜,完全睇唔到,同埋我系第一次来,仲要系你呢间餐厅最后嘅客人,点会知道你哋嘅份量!👨🏼:你哋个个都话第一次嚟㗎!你个Pizza呢?去咗边呀!我: 食咗啰,啲嘢都食晒,你哋收走咗,唔使讲咁多报警!同埋我要睇CCTV👨🏼:我当然会报警,CCTV老细喺度我自然会睇!我:点解唔而家睇?唔系我俾咩钱?👨🏼:比呢张啰! (张错单)全程爆闹我哋,后来警

👨🏼:你哋个个都话第一次嚟㗎!你个Pizza呢?去咗边呀!

👨🏼:我当然会报警,CCTV老细喺度我自然会睇!

我:点解唔而家睇?唔系我俾咩钱?

👨🏼:比呢张啰! (张错单)

全程爆闹我哋,后来警察嚟到了解咗事情,10分钟左右,个鬼佬经理笑口细细咁入嚟道歉,话咩 I never knew, 落单个员工系part-time,帮我哋解决返个价钱同上返个甜品🙄

其实真心呢间嘢啲嘢食真系唔差,但啲员工真系差到落地狱,一开始上汤唔俾匙羹,等咗一轮,牛扒又唔俾刀,叫杯水叫咗四次都冇,呢啲小事都算。 仲喺度睇其他人评价话咩会计错钱,喺度笑咗一笑。点知发生系我哋身上,仲要坐到离晒大谱!

仲有,我哋叫𠮶个牛扒系龙虾+牛扒,来到得只虾仔,要我哋问先话龙虾卖晒。

讲返张单,首先有乜理由以散叫嘅方式跟住个set Menu嚟叫?即系去McDonald‘s叫餐,薯条,汉堡包,嘢饮,全部分开落单有冇可能?其次龙虾牛扒呢个组合只有set Menu先有,如果散叫只有牛扒,但系佢哋比我嘅系龙虾牛扒。成件事就系唔合理,仲要俾人暴_,发生咩事?

呢一世都唔会再去,去嘅人请小心啲,感谢阅读。
2023-07-30