2021-05-13 2140 浏览
海鲜档即场拣左只2 斤的新鲜龙虾,配芝士伊面底。但一上枱,第一,点解2斤甘的份量?食惯海鲜的我哋,一睇就知,心中有数;第二,未食一夹,即刻有疑问,点解d龙虾肉散散地?吾结实?再食,肉淋的,而且淡而无味,而不是弹牙爽口。第三,芝士汁,极淡,吾挂面,水汪汪的。伊面,少得可怜,以为食紧𩠌头𩠌尾。再重点,伊面要「喂」上汤先有味,但好明显只系求企烚完个面就甘上,无用上汤「喂」,伊面水汪汪又淡而无味,仲要吾「挂汁」,无乜芝士味,非常失望。一开始拣龙虾时,店内男人已经话2 个人吾洗甘大只龙虾,话食龙虾伊面已经饱,但我们就是为左食龙虾面先来,所以宁愿比贵啲都想满足一下。但换来的系满肚疑问:点解好似甘少肉?点解d肉新鲜档会淋?点解个面无味只系这道龙虾伊面,承惠$800最后,整体味道偏淡,我们亦叫左椒盐鲜鱿、扇贝⋯⋯😓😓一样失望

只系这道龙虾伊面,承惠$800