6天前
我妈又衬空档时间去新城市广场同朋友食午餐倾下计,见到呢间泰式火锅价钱合理而且环境唔错,下次再带我嚟🤭我阿妈同朋友叫咗一人一锅,肉类重量基本供应100g,想食多啲肉嘅朋友可以拣130g/160g,另外追加咗2款小食同升级饮品餐厅会收取茶水及酱料费(椒麻豉油、酸辣酱、泰式青柠酱),当中包括无限Refill泰式虾片🥩套餐(配蔬菜拼盘、菌菇、泰式船面河粉)美国严选牛板腱套餐/西班牙黑毛猪腩肉套餐🍲汤底秘制冬荫功鲜虾汤锅/椰奶鸡汤锅打边炉一定系试咗个汤底先,汤底系餐厅每日真材实料精心熬制,难怪咁好饮😋冬阴功鲜虾汤微酸微辣开胃椰奶鸡汤椰香味浓,仲有鸡肉带出嘅鲜甜味牛板腱🐄肉香浓郁,黑毛猪腩肉🐖脂肪多但唔油腻,两者味道鲜美口感嫩滑,同样好吸汤汁食完肉就到蔬菜拼盘同泰式船面河粉喇蔬菜种类多,有菠菜、生菜、娃娃菜、蕃茄、粟米,另外有金菇、冬菇、扎肉河粉够宽身索汤力强,质感Q弹好滑溜,份量多少少就更好泰式手打虾饼(1件)手打虾肉够晒筋性同弹性,外层炸得金黄够脆香茅鸡翼(2只)拆开做4条单骨鸡翼,炸得够酥脆但唔会太油腻唔好比面头辣椒呃咗,其实唔辣🥭泰式芒芒碌碌有西柚、粒粒芒果、西米,好有咬口,芒果汁清甜,呢
🥩套餐(配蔬菜拼盘、菌菇、泰式船面河粉)
美国严选牛板腱套餐/西班牙黑毛猪腩肉套餐
🍲汤底
秘制冬荫功鲜虾汤锅/椰奶鸡汤锅
冬阴功鲜虾汤微酸微辣开胃
椰奶鸡汤椰香味浓,仲有鸡肉带出嘅鲜甜味
食完肉就到蔬菜拼盘同泰式船面河粉喇
河粉够宽身索汤力强,质感Q弹好滑溜,份量多少少就更好
泰式手打虾饼(1件)
手打虾肉够晒筋性同弹性,外层炸得金黄够脆
香茅鸡翼(2只)
拆开做4条单骨鸡翼,炸得够酥脆但唔会太油腻
唔好比面头辣椒呃咗,其实唔辣
🥭泰式芒芒碌碌
有西柚、粒粒芒果、西米,好有咬口,芒果汁清甜,呢杯好适合打边炉饮
🧋泰式手标啵啵奶茶
泰式奶茶加珍珠,唔会过甜