2022-07-29
介绍返💁🏻♀️。。🇭🇰 豆乳粢饭 在沙田 🇭🇰。SOYmart by 豆乳狂人。河畔花园地下28号舖。奶盖豆乳茶 Cheese Topped Soy Milk Tea豆乳布丁。珍珠。乌龙茶。豆乳。奶盖。黄豆粉。白玉。HKD42黑芝麻奶盖 Black & White Sesame Topped Soy Milk豆乳布丁。珍珠。豆乳。芝麻奶盖。HKD42焙茶珍珠小丸子Hojicha Soy Milk with Tapioca Balls & Mini Rice Ball。HKD42狂人粢饭 Sticky Rice Roll。HKD32牛油果吉列虾青瓜丝粢饭Sticky Rice Roll with Avocado, Fried Shrimp & Cucumber 。HKD52🤫 hehe..上回提要..上个星期日入咗转沙田..晏昼谂食𠮶阵..除咗朋友仔话去石门揾好嘢食..之外..我第一时间谂到嘅系..我要去饮焙茶珍珠小丸子..lol..咁所以去石门之前..我哋系兜咗转去河畔花园嘅..(痴线..沙田有冇咁多好嘢食呀真系..公平咩..?)🤫 无错..我系相当专一嘅人..所以到咗沙田哩间细细间
🇭🇰 豆乳粢饭 在沙田 🇭🇰
。SOYmart by 豆乳狂人
。河畔花园地下28号舖
。
豆乳布丁。珍珠。乌龙茶。豆乳。奶盖。黄豆粉。白玉
黑芝麻奶盖
豆乳布丁。珍珠。豆乳。芝麻奶盖
焙茶珍珠小丸子
狂人粢饭 Sticky Rice Roll
。HKD32
牛油果吉列虾青瓜丝粢饭
。HKD52
🤫 无错..我系相当专一嘅人..所以到咗沙田哩间细细间嘅豆乳狂人之后..谂都冇谂就Order咗焙茶珍珠小丸子..真心..焙茶珍珠小丸子已经成为咗我嘅All Time FAV..焙茶豆乳嘅焙茶味超级香浓..杰身得嚟Keep到𠮶种幼滑..加上胶质汽水罐盛载真系方便拎返屋企唔怕半路中途已经冇咗一半..入边嘅小丸子同埋珍珠烟烟韧韧..好咬口..简直系美味Max
🤫 而朋友仔们一个就叫最Basic嘅奶盖豆乳茶..另一个就叫黑芝麻奶盖..老老实实奶盖豆乳茶真系有啲癫..简直系一个大盛..乜鬼都有..香滑嘅奶盖唔再讲..有滑嘟嘟嘅豆布丁同烟靭嘅珍珠..仲有另上嘅一大串白玉..
🤫 虽然黑芝麻奶盖无白玉..但系个芝麻盖超香浓劲幼滑..对得住佢卖嘅价钱
🤫 最后就系粢饭们啦..今次可以靓靓咁切开俾大家睇吓有几足料..朋友仔拣咗传统嘅狂人粢饭..睇相都知馅料十足..男人都觉得够晒饱肚..我今次醒目啦..同另一个朋友仔Share 牛油果吉列虾青瓜丝粢饭..深爱嘅牛油果粗粗一条..仲有脆口嘅天妇罗虾同埋好多嘅甜玉子加少少肉松同大大嚿油炸鬼..相当丰富..事实证明好嘢系值得Encore架
。。
翻兜指数:🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️(5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
💮已翻兜次数:2次💮
。。