2022-09-08
介绍返💁🏻♀️。。🇭🇰 西餐 在将军澳 🇭🇰。OMG Chicken。MONTEREY Place 地下G23A号舖。烟三文鱼凯撒沙律 Smoked Salmon Caesar Salad。HKD88 + 10%法式蜜糖烤鸡 Sweet Honey Roasted Chicken 。HKD98 + 10% @ 4 pcs。HKD168 + 10% @ 8 pcs青芥蟹籽鸡翼 Wasabi Mentaiko Chicken Wings。HKD78 + 10% @ 5 pcs香草白酒煮蓝青口 White Wine Blue Mussels 。HKD88 + 10%蜜桃四季春 Peach Sijichun Tea。HKD36 + 10%🤫 啱啱嘅星期一终于要回复正常..点解咁讲?因为生日饭又食完..Staycation都去完..又要继续挨驴仔啦..一日辛劳之后约个朋友出嚟食饭吹水..又唔想行得远..一于去返将军澳好多好嘢食嘅海滨MONTEREY Place..今次第一次试OMG Chicken 🤫 睇Menu之前我一路都以为呢度系食韩式炸鸡㗎..点知原来呢度系食西餐架㖞..又真系估你唔到㖞.
🇭🇰 西餐 在将军澳 🇭🇰
。OMG Chicken
。MONTEREY Place 地下G23A号舖
。HKD88 + 10%
。HKD98 + 10% @ 4 pcs
。HKD168 + 10% @ 8 pcs
。HKD78 + 10% @ 5 pcs
。HKD88 + 10%
蜜桃四季春 Peach Sijichun Tea
。HKD36 + 10%
🤫 睇Menu之前我一路都以为呢度系食韩式炸鸡㗎..点知原来呢度系食西餐架㖞..又真系估你唔到㖞..咁我哋两条女人仔食唔得多..一于叫一份沙律两个小食加一份烤鸡
🤫 嘢食同埋饮品上枱速度都非常之快..咁先嚟讲下Appetiser先.. Caesar Salad嘅Caesar份量恰到好处..唔似得外边有啲餐厅好似沙律酱唔使钱咁样落劲多劲咸..而且烟三文鱼都有成三大片..都OK㖞
🤫 然后就系我最欣赏嘅白酒煮青口..本身蓝青口都系属于细Size嘅青口嚟嘅..所以呢度嘅蓝青口属于正常size啦..最紧要就系够大份..一人都食到十只八只㗎..而且白酒味香浓非常入味..剩返𠮶啲汁我忍唔住当汤咁饮呀🤭
🤫 再嚟就系Wasabi鸡翼..鸡中翼炸得够香脆而且够晒干身..Wasabi沙律酱有轻轻嘅刺激感但系唔算辣..再加上卜卜脆嘅蟹籽..成个口感都非常之特别
🤫 食到呢一度我哋开始感觉到有少少饱..好彩我哋冇眼阔肚窄..只系叫咗四件鸡..如果唔系都几大镬..我哋拣嘅法式蜜糖烤鸡一上枱就已经觉得好饱满好靓仔..四件鸡分别系两个大鸡锤同埋两只鸡翼连鸡翼尖..整体每一嚿都好大件..蜜味唔算系好浓郁但系算系刚刚好..而且肉质嫩滑Juicy..大满足
🤫 差啲唔记得讲我哋一人仲叫咗一杯特饮..系暂时Menu都未有嘅Peach四季春..味道唔算太甜但系有好香嘅桃味..食热气嘢就最啱啦
🤫 总括嚟讲呢次系一个愉快嘅晚餐..OMG Chicken地方唔算系好大..但系座位非常阔落而且舒适..可以边食边吹水..然后嘢食份量都非常性价比..最紧要唔好睇佢个名咁韩风以为系食韩式炸鸡..其实佢系法式烤鸡嚟㗎..haha
。。
翻兜指数:🙆🏻♀️🙆🏻♀️ (5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
。。