2022-11-14
介绍返💁🏻♀️。。🇮🇹 冬甩 在鲗鱼涌 🇮🇹。Dough Bros Pizza & Doughnuts。嘉荣大厦地下7号舖。Filled Doughnuts 冬甩FlavoursNutella 榛子朱古力。Custard 吉士。Strawberry 草莓。Lemon Pie 柠檬派。Caramel Twist 焦糖Sugar Regular White Sugar 白砂糖 / Cinnamon Sugar 肉桂砂糖Single 单件 。HKD38Triple 三件。HKD98Six Pack 半件。HKD178Dozen 一打。HKD348🤫 我啱啱去完个Staycation..懒过只鬼但系又好唔舍得放低大家唔出Post..所以大家将就吓..今日俾我出个轻巧啲嘅Post..唔知大家见到Dough Bros呢个牌子..系会谂起佢哋嘅酸种微烤Pizza定一话冬甩呢?我自己就一定系谂起冬甩啦..话说前排有日本同事嚟香港交流..然后0+3..我哋就嗌咗Dan Ryan嘅Set做晚餐再加Dough Bros嘅冬甩做Dessert..好可惜𠮶日熊猫将啲嘢食送到嚟..冬甩已经变咗室温..咁所以我哋
🇮🇹 冬甩 在鲗鱼涌 🇮🇹
。Dough Bros Pizza & Doughnuts
。嘉荣大厦地下7号舖
Filled Doughnuts 冬甩
Flavours
Nutella 榛子朱古力。Custard 吉士。
Strawberry 草莓。Lemon Pie 柠檬派。
Caramel Twist 焦糖
Sugar
Single 单件 。HKD38
Triple 三件。HKD98
Six Pack 半件。HKD178
Dozen 一打。HKD348
🤫 我啱啱去完个Staycation..懒过只鬼但系又好唔舍得放低大家唔出Post..所以大家将就吓..今日俾我出个轻巧啲嘅Post..唔知大家见到Dough Bros呢个牌子..系会谂起佢哋嘅酸种微烤Pizza定一话冬甩呢?我自己就一定系谂起冬甩啦..话说前排有日本同事嚟香港交流..然后0+3..我哋就嗌咗Dan Ryan嘅Set做晚餐再加Dough Bros嘅冬甩做Dessert..好可惜𠮶日熊猫将啲嘢食送到嚟..冬甩已经变咗室温..咁所以我哋几个同事都念念不忘决定喺上个礼拜食完海街丼之后就冲过去嘉荣大厦𠮶边一人一个Donut即买即食..肥一肥佢
🤫 如果你有食过Dough Bros 嘅Donut..你应该好认同佢哋嘅冬甩算系香港数一数二好食..口感松软..无乜油腻感而且沾满晒白砂糖或者肉桂砂糖..一啖咬落去..入边啲酱开始流出嚟..真系超级邪恶
🤫 冬甩size唔算大..同个掌心差唔多..我就一贯专一..每次都会拣返Custard..够晒原汁原味而且Custard非常幼滑又够厚身..配返Regular嘅白砂糖..𠮶个甜度对我嚟讲系啱啱好嘅
🤫 而两个同事仔就拣咗最受欢迎嘅 Nutella..我谂Nutella 应该依然系最受欢迎㗎喇..同事仔话Nutella真系同冬甩系绝配..爆浆程度达到满分..钟意食甜甜嘅朋友仔绝对唔会放过佢
🤫 今次同平时有啲唔同嘅就系..我哋都系第一次特登行埋去Dough Bros舖头𠮶度即买即食..喂呀..原来真系比起等一阵先食更加好味好多㗎..尤其是我哋喺外边𥊙吓𥊙吓咁样见到职员新鲜滚热辣整起个冬甩嘅状况..口水已经开始准备流出来..然后佢哋嘅Staff都好好人..话说今次我哋要买六个冬甩..三个堂食三个拎走..佢哋都好好人咁样俾我哋食完先至再攞埋另外𠮶三个走..真心觉得Friendly..我同事仔话佢决定要每个礼拜嚟食一次㖞🤭
。。
翻兜指数:🙆🏻♀🙆🏻♀️️🙆🏻♀️ (5个🙆🏻♀️为翻兜爆灯)
。。