2021-01-26
其实。。我真系未写过食评,。我唔写食评系因为食--实在系太个人既意见,唔太需要公开分享,我钟意唔等于你都会钟意...但系有关其他表现就一定会讲, 所以今次真系忍唔住献我既第一次写评语。今日星期三,个场5成满吧,不过d staff既态度可以话系由头差到落尾,真系无一个标准。。。I am Sorry.一带位,坐底之后无人比茶。。。跟住揾到人加茶。。然后佢就同我地讲:依家人手短缺,睇唔到咁多,你顺便叫埋野啊! WHAT?好,即刻睇menu叫埋。。。 佢d态度唔太友善我以为系呢个staff d态度特别唔同。。。结果铁板定食来到,我地系share既,问经理可以比两个碗吗? 佢覆两只碟系咪?我话碗,佢覆:一只碗?我话两只。。。WHAT? 态度真心听得出唔友善之后乌冬来埋,我问可以要一只羹吗? 个staff 指住,呢度咪有lor。。。WHAT? 我话要多只。。。态度系贯彻始终咁西。到最后, 明明隔离两位客人都系真日本人,但系你不断用中文机械式问个餐跟咖啡柚子茶同雪米糍,要咩。 仲要嫌人地无反应不断每次提高8度再重覆。。。 最尾我帮手问,问左要咩又不了了知。。。
依家人手短缺,睇唔到咁多,你顺便叫埋野啊!
WHAT?好,即刻睇menu叫埋。。。 佢d态度唔太友善
我以为系呢个staff d态度特别唔同。。。结果
铁板定食来到,我地系share既,问经理可以比两个碗吗?
佢覆两只碟系咪?
我话碗,佢覆:一只碗?我话两只。。。
WHAT? 态度真心听得出唔友善
WHAT? 我话要多只。。。态度系贯彻始终咁西。
题外话/补充资料:
其实,我都系从事餐饮业,大家应该互相帮助,所以我系希望你可以调整一下条team既服务态度,留住d客人。如果唔系d野食几好都好,service差d人都系唔会返来。加油。