2023-04-24
晚餐去左星光行叹返个海景餐,Ninetys都有好多地方有分店,尖沙咀呢间就喺2/F诚品里面,睇书睇到饿定系喺海港城买野买到攰都好就脚。铺面望落好似唔算大,不过吧枱转入就有唔少位置。座位阔落,窗边二人位有cushion,坐得好舒服,望住五光十色嘅夜景食晚饭真系特别有气氛。 今次一个人黎左食野,所以就只系叫左一个主食试下。晚上嘅menu都几多款,有d fusion菜式, pizza, 意粉都有,仲有素食,啱哂唔同朋友嘅需要。我就拣左Braised Australian Wagyu beef cheek w/ drunken beef gravy.慢煮牛脸颊肉配松露薯蓉。份量都几大份,上枱仲有热辣辣,keep住出烟。牛脸颊肉有两大件,切落软嫰,煮得好入味,见到一丝丝肉纹,咬落充满肉汁。牛脸颊肉仲有少少筋,但唔会韧。松露薯蓉大概系二至三人份量,薯蓉幼滑,每啖都食到松露味,仲有粒粒薯仔,菜苗新鲜爽脆,配埋薯蓉食落口感更丰富。今次只系试左一个主菜,下次同朋友一齐可以再试多d唔同菜式!
今次一个人黎左食野,所以就只系叫左一个主食试下。
慢煮牛脸颊肉配松露薯蓉。
份量都几大份,上枱仲有热辣辣,keep住出烟。
今次只系试左一个主菜,下次同朋友一齐可以再试多d唔同菜式!