2022-08-27
💕Zombie Specialty CoffeeCafe位于佐敦隐蔽小巷,配合Zombie🧟主题,店内装修走轻工业风,感觉型格得嚟带点神秘感咖啡豆系小店自家烘焙,颇有特色,食物以轻食为主,有齐Croissant🥐toast 🍞同甜品,作为早餐或者下午茶都唔错,每日限量供应嘅自家制Tiramisu亦系必食之选🧡.🌈 Avocado Toast with Eggs $88软绵绵嘅牛油果蓉🥑同蛋沙律铺满多士蛋系用全熟蛋混合半熟蛋,蛋香尤其突出Sour dough外层焦香松脆,内里湿润绵密,而且有麦香🌾伴碟有沙律菜同车厘茄,丰富又健康.🌈 Homemade Tiramisu $55自家制Tiramisu系用心之作,cream嘅部份加咗橙酒,食落带淡淡酒香,入口即溶,lady fingers 亦有心思地加咗咖啡酒,令味道更有层次.🌈Zombie Black $48个名咁特别,原来系espresso +可乐混合而成嘅饮品,espresso嘅微酸刚好中和可乐嘅甜,呢个mix n match唔错,好适合夏天☀️
🌈 Avocado Toast with Eggs $88
软绵绵嘅牛油果蓉🥑同蛋沙律铺满多士
蛋系用全熟蛋混合半熟蛋,蛋香尤其突出
伴碟有沙律菜同车厘茄,丰富又健康
🌈 Homemade Tiramisu $55
🌈Zombie Black $48