2018-10-09 1270 浏览
呢排成日去西环, 听讲呢区有好多甜品店, 行行下见到呢间糖水店就心郁郁想试下. 一黎个价钱好抵, 份量大, 二黎我比较钟意帮衬传统糖水店, 因为果份人情味. 前几日其实已经去过, 试左佢既绿豆沙, 好足料, 好沙. 之前亦有试过芝麻糊, 好浓好香好滑, 一食就知系即磨芝麻糊. 今日想再去买绿豆沙清下热, 点知5点钟去到已经卖哂啦! 好多款糖水都卖哂, 只剩下腐竹蛋糖水同红豆沙. 所以就买左碗试下啦, 唔系太甜, 腐竹因为煲左好耐所以大部分都已经溶哂. 只蛋相对地大, 无乜特别, 所以下次再叫我会叫佢走蛋饮多几啖糖水~呢间糖水店系系横街, 所以细心少少就会揾到架啦! 老板人好nice, 外卖会包得好稳阵. 服务态度好, 已经mark 低左行过都要买d番屋企~

腐竹蛋糖水
2018-10-09