2022-08-22
📍Prime Pho (中环)中环嘉咸街23号My Central1楼10号舖♡推荐程度: 🌕🌕🌕🌕🌕🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺Prime Pho 位于嘉咸街街市旁边既一座大厦里面,位置有少少少难揾。不过呢度既越南嘢🇻🇳 确系值得我返黎Encore😝 之前食过佢哋既招牌Pho特别Prime Pho,超好食!个牛脷、牛展同生牛肉都令我念念不忘 🥹 今次去既时候 原来已经转新餐牌啦! 我哋都食左好多唔同款式嘅越南菜🤤🇻🇳 仲系好keep到水准~❣️#越式小食拼盘 💰$158拼盘小食款式多 上枱非常丰富好吸引😍 有炸虾饼、蒜蓉牛油鸡翼、炸春卷、虾片、烧猪肉,仲有两件自家制鹅肝酱配特制花生酱多士🤣 上枱热辣辣,每件都好脆口,个人最推荐蒜蓉牛油鸡翼,够入味又大只又脆口,非常邪恶☺️❣#Prime酱微辣炒杂菜💰$98Prime酱料带点微辣,超级开胃,有少少似冬阴功嘅味道~ 而杂菜嘅款式都好多,有鸡髀菇、秋葵、车厘茄、椰菜仔等等。真心keep住食追住食!作为只系一个杂菜,呢个酱汁非常成功👍🏻❣#越式温泉去骨鸡 (半只)💰$178鸡肉已经预先经过处理,全部去晒骨,啖啖肉好方便~ 鸡肉质感嫩滑 💛 亦有三款
📍Prime Pho (中环)
中环嘉咸街23号My Central1楼10号舖
♡推荐程度: 🌕🌕🌕🌕🌕
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#越式小食拼盘 💰$158
❣#Prime酱微辣炒杂菜💰$98
❣#越式温泉去骨鸡 (半只)💰$178
鸡肉已经预先经过处理,全部去晒骨,啖啖肉好方便~ 鸡肉质感嫩滑 💛 亦有三款酱汁可以选择,加配左两碗油饭 饭质粒粒分明好surprise 系我最钟意既质感👍🏻
❣#蜂蜜牛奶越式咖啡💰$48
滴漏咖啡☕️滴完之后,可以倒入牛奶度一齐饮😽 牛奶下面亦有蜂蜜,代替左糖既甜味,对于饮开港式咖啡既朋友黎讲几有新鲜感。
❣️#牛油果奶昔💰$50
推荐👍🏻👍🏻👍🏻! ! ! 牛油果奶昔入口口感好丰厚,啖啖牛油果香,而且好大杯,奶昔打得好多滑,我系非常钟意❤️🔥🤤
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺