2022-10-31
有次入威达商业大厦好奇地走咗入地下舖呢间低调嘅串烧店 发现款式多且味道几出色 辣度可自选 即使望见落满调味料都可以唔辣嘅😉但要加一哟。。。🦔👉麻辣小龙虾 $148/份睇落好吸晴嘅小龙虾🤩都有十几只 唔系食开嘅小妹即刻上网速成学点开壳食ahaha 剥到得完整嘅端端虾肉劲满足 无乜腥味 小辣亦唔会辣到食唔落。。。🦔👉烧肥牛金菇卷 $28金菇卷平时食得多 但呢度难得比到好好食嘅感觉🤤整体性好高又卷得好 肥牛同金菇两者融合得好好 肥牛唔会过韧 金菇份量满满的 又够juicy。。。🦔👉烧惹味小馒头 $22从未谂过可以有呢个配搭🥴但比想像中match! 半块馒头咁串起 同样面头系洒满调味粉 但略带甜甜嘅酱汁 调味恰到好处的和谐 馒头烧落微脆又唔太干 几创新。。。🦔👉蒜蓉烧大大茄子 $38不愧系大大茄子😆食串烧必点嘅!大条得黎好几厚肉又唔干 满满嘅蒜香好满足🥰。。。🦔👉烧香卜卜鱼豆腐 $20鱼豆腐其实就系平时食开嘅腐皮角😂锁到啲水份唔会好干 特别在除咗辣粉仲加咗啲蜜香甜味 味道又唔会喧宾夺主。。。🦔👉酱烧墨鱼咀 $28粒粒墨鱼咀又唔会太细 咬落几爽口 系略嫌调味未够入味。。。🦔👉锡纸花甲粉 $58睇
👉麻辣小龙虾 $148/份
👉烧肥牛金菇卷 $28
👉烧惹味小馒头 $22
👉蒜蓉烧大大茄子 $38
👉烧香卜卜鱼豆腐 $20
👉酱烧墨鱼咀 $28
粒粒墨鱼咀又唔会太细 咬落几爽口 系略嫌调味未够入味
👉锡纸花甲粉 $58
睇落普通但味道又很不错㖞!粉丝量多有弹性 浸耐咗都唔会变淋👍最正系微辣入味又够香 唔系死辣 细细只嘅嘅花甲都唔少