2015-04-04
同姓三分亲,相约老友dinner !是日星期五dayoff, 为免友人放工频扑,决定去就近的将军澳等佢放工快D到 不知不觉原来好多年冇黎将军澳中心,店舖唔同晒! 友人提议食京都抹茶屋,我地6点半左右去到餐厅冇乜人可以随意坐。整体而言,侍应人手不足但helpful有礼,食物一般! 而我期待既系好好味既抹茶,最后系失望 胡麻酱鸡丝冷乌冬 $62呢个系友人点的,卖相唔错,听说味道OK,份量都几多下~蕃茄汤樱花豚肉石锅乌冬 $68呢个系我点,个名令人觉得好味、期待,结果系失望,十分普通~汤底淡,猪肉略"un",乌冬软硬适中~令我不禁想起"赤丸"既乌冬&汤底好味得多~北海道牛乳红豆宇治抹茶 $40欣赏冰块系抹茶,非一般冰粒~抹茶味唔突出,红豆有咬口~京都宇治抹茶芝士饼 $28又系抹茶味唔突出,普通cheese cake味道~宇治抹茶十胜窝夫 $38卖相呃得下人,味道冇惊喜~
不知不觉原来好多年冇黎将军澳中心,店舖唔同晒!
胡麻酱鸡丝冷乌冬 $62
呢个系友人点的,卖相唔错,听说味道OK,份量都几多下~ 蕃茄汤樱花豚肉石锅乌冬 $68
呢个系我点,个名令人觉得好味、期待,结果系失望,十分普通~
汤底淡,猪肉略"un",乌冬软硬适中~
令我不禁想起"赤丸"既乌冬&汤底好味得多~ 北海道牛乳红豆宇治抹茶 $40
欣赏冰块系抹茶,非一般冰粒~
抹茶味唔突出,红豆有咬口~ 京都宇治抹茶芝士饼 $28
又系抹茶味唔突出,普通cheese cake味道~ 宇治抹茶十胜窝夫 $38
卖相呃得下人,味道冇惊喜~