2015-11-02
自从在韩国食过韩烧后,觉得用菜包住d烤肉同泡菜食,味道十分有风味,返香港后找寻此类烧肉,计喜来稀肉后,这间为另一间我觉得不错的烧肉店。此店有套餐供应,二人餐价钱由三佰多至五佰多,因男友不吃牛肉,只好叫全猪餐,亦是套餐中最平个餐,其实我都想试牛架,我既牛肋骨呀😭整个餐份量颇多,有杂菜沙律,大豆芽菜,萝卜,当然唔少得kimchi同生菜。而肉类就好似三层high tea咁上枱,除了🐷肉重有虾,芝士肠,年糕,冬茹同金茹。另外二层为🐷既不同部位。整体来说,所有材料都新鲜,有质素,猪肉有腌同冇腌两种,我觉得最底层果种腌咗既肉腌得入味,味道好好。我地挂住烧肉忘记咗食蛋,搅到d蛋老哂,变咗老蛋干😂。另外,此餐厅环境好阔落舒服,抽油烟机都吸得好,我件冷外套都冇吸到烤肉味,要比个like 佢👍🏻。个set 相对好抵食,唯一不足系d生菜一份既份量比较少,我要refill 几次先够包。