2021-08-22
今天晚上和四名友人一起到新世纪广场的outback食晚餐,我哋大约6:15左右到达,唔使排队就可以直接入去。一开始当然先食个黑糖面包啦,佢嘅黑糖面包系最好食嘅😋再配埋个clotted cream ,简直系perfect match然后我哋就开始拣食咩主菜同嘢饮,首先上咗沙律🥗,然之后我哋等咗好耐都未有嘢食唔知系咪因为太多人,见到侍应们都好似好忙咁不停走来走去,我哋差唔多等咗成个钟先有得食主菜,仲要头先个餐汤只系上咗两份,但其实我哋有四个人,要我哋同侍应讲漏咗先再上返餐汤就普通忌廉汤啦,系多粟米粒等咗咁耐终于有得食主菜啦Ribs加半只烧春鸡加薯条, 味道不过不失,薯条仲热辣辣至于虾尾同牛扒,牛扒就五成熟、我同友人都觉得牛扒冇乜味而且咬到个口好攰,牛扒就有啲失色啦之后就食埋个带子意大利饭,同蕃茄海鲜炒意粉🍝味道都唔错嘢饮方面我叫咗杯peach apple cider 🍺 都几好饮 ,味道几夹,酸酸甜甜。最后叫埋个甜品,朱古力雪糕软饼,总算完结左丰富的一餐,呢餐真系好丰富食得好饱啊!
然后我哋就开始拣食咩主菜同嘢饮,首先上咗沙律🥗,
然之后我哋等咗好耐都未有嘢食
仲要头先个餐汤只系上咗两份,
但其实我哋有四个人,要我哋同侍应讲漏咗先再上返
餐汤就普通忌廉汤啦,系多粟米粒
等咗咁耐终于有得食主菜啦
Ribs加半只烧春鸡加薯条, 味道不过不失,薯条仲热辣辣
之后就食埋个带子意大利饭,同蕃茄海鲜炒意粉🍝味道都唔错