2021-11-29 162 浏览
冬天嚟到啦❄️,想食鸡煲,又想打边炉暖暖个身🥰?喜亭轩两样都有,仲可以食埋刺身添,真系丰富到不得了🤩。今次就试左个美馔B鸡煲海鲜放题套餐,$288再加任食刺身+$30@1,仲有任食美国SRF黑毛和牛🐮。宫廷香辣走地荔枝鸡煲🐓鸡煲嘅名改得好有美感,叫做宫廷香辣走地荔枝鸡煲,叫左小小辣嘅我觉得啱啱好👌🏻😀,微微灼热感下细味到滑嫩浓郁嘅鸡肉,不论系份量抑或系口味都恰到好处😝。 刺身🍣而估唔到可以加30蚊就可以有任食刺身😍,身为刺身爱好者,可以同大家讲呢30蚊可以放心比👌🏻,各类刺身都够新鲜,我自己就最钟意三文鱼同带子,可以食得出三文鱼系新鲜肥美😋,带子鲜甜,抵食🤗!开胃小菜🥒呢度有好多款小菜任君选择💯,拍青瓜,中华沙律,醋香木耳等等,酸酸地劲开胃😆,帮你准备之后大快朵颐!海鲜拼盘🦐🐟🦀🦑特别之处仲有佢嘅海鲜拼盘,有青口、墨鱼仔🦑、桂花蚌、鲍鱼、鱼🐟同埋蟹🦀,亦都可以自己再叫虾,超级丰富😚。各类海鲜中我最钟意好难得嘅桂花蚌,个种爽口鲜甜真系令人上瘾🤩🥰,仲唔到仲要有蟹!食落去啖啖肉,爽!肉类(美国SRF黑毛和牛、猪肉、羊肉)从肉类嚟讲,美国SRF黑毛和牛🐮不愧为镇店之宝之一,渌熟之后牛味香浓,质

宫廷香辣走地荔枝鸡煲🐓

刺身🍣

开胃小菜🥒

海鲜拼盘🦐🐟🦀🦑

肉类(美国SRF黑毛和牛、猪肉、羊肉)
从肉类嚟讲,美国SRF黑毛和牛🐮不愧为镇店之宝之一,渌熟之后牛味香浓,质地细滑,食多多都唔会厌😹。而令人惊喜嘅仲有猪肉,好少会食到咁肉质细腻嘅猪,而且食得出唔系劣质冰鲜货,赞💯!同场加映仲有羊肉,非常难得🤩!

鸭血🦆
食得鸭血就一定要放系浓味嘅汤底入面😏,又滑又弹嘅鸭血加上浓郁香辣味,无得输😛!

丸类
喜亭轩嘅丸类真系有心,好多都系新鲜肉类自己打成🥺,唔系坊间现成个阵,食落入粒粒分明,正💯!其他如牛柏叶,豆腐同炸鱼皮都唔错。

雪糕🍦🍨
超级开心佢地有movenpick🤩,仲要有五只味,有我最爱嘅swiss chocolate🍫 ,食完所有野食杯雪糕超满足💯🥰!
  • 美国SRF黑毛和牛