2017-10-09 3801 浏览
由于赖生今日系新界区有野做既关系,体贴既屈小姐今日都专程入到黎陪赖生,做野之前当然要注入足够既能量,同时又要奖赏下呢个咁体贴既女朋友(有小小作感冒都专登过黎陪赖生,辛苦你了),所以赖生一早就订左位带屈小姐去Yoho Mall新开既Outback食牛扒同黑糖包!(2款都系屈小姐喜爱既食物)黎到Yoha Mall 1期2楼,系正C.S.Counter正对面,就见到Outback既outside seating,座落正系商场正中间,其实都好容易揾到! 系呢度有个贴士比一比大家,因为Yoho Mall既outback都几多人食(特别夜晚),假如你唔想等咁耐,梗系打电话订左座先啦,如果都full左,有一个方法可以快少少拎到位,就系用设立于系商场唔同位置柱上既电子商户指南,入面可以拎飞先,选择outback之后,输入人数,再用手机影到张飞既号码,就可以当排左队拎位,而且部机仲会显示埋现时既叫号,方便你因番时间过去嫁!!聪明既屈小姐一早就提左赖生订位啦 今次就坐内厅,楼底超高,空间感好大! 而赖生同屈小姐仲坐到卡位添,好舒服同阔落,正! 赖生仲留意到今日有好多Family一家大细黎outback食l
!(2款都系屈小姐喜爱既食物)

聪明既屈小姐一早就提左赖生订位啦
 赖生仲留意到今日有好多Family一家大细黎outback食lunch丫!! (唔知几时到赖生同屈小姐一家人咁去呢....

望住呢张餐牌,对于对外声称减紧肥既我地黎讲,只系见到2只字 - 『邪恶』
! 不过即使几邪恶,都要豁出去一次嫁喇! 食lunch set 真系好抵呀!! 包左餐汤,沙律同餐饮,仲要平夜晚好多,一块Rib eyes由3xx 变 2xx 仲包咁多野,间唔中食下真系几抵架!!
  当你落完单之后,outback既皇牌就会准备为你送上....

黑糖包
1) 黑糖包配牛油 :爆 5⭐️

黑糖包系免费嫁!!仲可以追加添!! 只要你叫左野食就得啦!! 新鲜热辣既黑糖包就会为你送上!! 呢个黑糖包真系OUTBACK既神作,可以话系最好食既出品!!
 个包内层松软香甜,外层就焗到有层有咬口既外皮,再系面度"婶"左D谷麦粒,令个包既外层带咬口得黎,又会有粒粒脆卜卜既口感
!! 再者,你切开左个包之后,系包中间用刀开个窿,摆少少牛油入去,等热力将佢融化,咁样个黑糖包就更香,内层仲会滑左!! 让人欲罢不能!!
牛油又唔会太重味,同一般食开既牛油唔同,但同个黑糖包夹埋一齐,就将成件事升华啦

记得上枱就要趁热食!! 佢既味道系同温度成正比嫁!!
 由于系免费既野食都可以做得咁有心思同水准,值得比爆5⭐️

Tomato  Basil  Soup  &  Salad

2) Tomato Basil 餐汤 : 4.5⭐️

个餐汤系橙色既,唔系蕃茄既鲜红色,但味道都有好香甜既蕃茄味嫁!!  除左蕃茄同Basil,仲加左甘笋,洋葱同Cream加cream令个汤更浓郁,屈小姐饮左几啖都觉得好好味,但系就太杰身,杰到似酱汁咁甘荀同洋葱提升左蕃茄汤既甜味,中和晒蕃茄既酸味,再有Basil既香料味渗入整碗汤入面,入口先甜带微酸,再有香料味侵袭,层次丰富,(怕肥既)屈小姐仲出让左个汤比埋赖生饮添

3) Salad : 4⭐️

减紧肥既我地,为左可以减轻少少罪疚感,我地2个麻烦宝宝要求左Dressing on side,拥有超强自制心既屈小姐冇点到个dressing,而为食既赖生为左试味点左一点,系蜜糖芥末汁,甜甜地,都几好食!
 至于沙律菜有好多种,有甘笋丝,罗马生菜,紫椰菜同蕃茄粒! 要赞既系蕃茄粒好fresh好juicy,粒粒都爆汁咁,甘笋丝就稍为干左d啦~~~可能摆得太耐

Rib  eyes  (10oz)

4) Rib eyes(10oz) : 4.5⭐️

趁住lunch time比较平既关系我地叫左块邪恶到爆既rib eyes食!! 熟度系medium,边位呢,就稍微过左火,un左少少,但到中间既位置就好淋好嫩!! 不过,本身牛肉味就唔太出,佢配左个黑椒汁比你点,但你点左既话,就会净系食到只酱既味同块扒既口感

如果你同我地一样,都钟意食到牛扒本身既牛肉味,你可以拎枱面樽盐,系2边牛扒面度落少少,个牛肉味即时逼晒出黎,连同屈小姐食到好西既幸福样一齐出现!!
 如果近边位既牛扒都控制到火喉,呢块扒既CP值同美味值都值得比5⭐️

Beef  Skewer  Creamy  Risotto

5) Beef  Skewer  Creamy  Risotto : 4⭐️

爱好食牛肉既我地,另一道菜都叫左牛,不过系烤牛肉串配白汁意大利饭!

烤牛肉串 : 牛肉就UN左D,牛肉味唔重,落少少盐食会好D,不过D烤磨菇呀,椒呀,洋葱就好正。磨菇好香,洋葱同椒好淋好甜!!

白汁意大利饭 : 个意大利饭好Creamy,不过饭就煮得太熟,无左咬口! 但佢落左芝士碎,溶晒落个汁度仲加左青豆,补番D口感,同埋加左蕃茄仔,带少少酸味,中和番白汁既油腻感

热柠茶  &  冻柠茶
5)  热柠茶 & 冻柠茶 : 4.5⭐️

我地好欣赏佢既贴心服务,冻柠茶既糖浆系分开上既,可以自由控制甜度! 而热柠茶佢就分开茶包同柠檬比你,柠檬浸得热水太耐会有涩味,分开上就唔怕啦!! 唔错唔错!

#好满足既一餐
#偶而都要放纵一下
#秋风起牛扒肥
#要好好宠爱你
2017-10-07
黑糖包
Tomato  Basil  Soup  &  Salad
Rib  eyes  (10oz)
Beef  Skewer  Creamy  Risotto
热柠茶  &  冻柠茶