2023-02-11 23 浏览
今晚同闺蜜去咗尖沙咀,一间任食火锅嘅舖头,第一次去,但食完感觉非常唔错, 诚意介绍俾大家。间舖头叫人和月,主打鸡煲同火锅放题,我哋一致觉得佢嘅食物新鲜同质素高,坐得舒服,亦都打理得干净,食得好放心。我哋叫咗个晚市SRF极黑和牛海鲜大满贯C餐,佢嘅份量真系好多,首先佢包一个头盘,你哋唔好以为头盘细细份,其实我觉得佢系主菜嘅一部份,头盘有鸡煲、卜卜蚬、烤鱼同酸菜鱼等选择。我哋拣咗酸菜鱼,佢嘅份量我觉得仲多过出面食酸菜鱼嘅舖头,非常抵食。味道都十分正宗,酸菜同鱼肉都好多,又唔会太辣,好好食,虽然一路打边炉一路食,劲多食物,但都居然食得晒😆😆至于火锅,我哋拣咗胡椒猪肚汤底,胡椒味好重,好出色,猪肚嘅份量适中,呢个汤底无论食牛肉定海鲜都冇得输。呢个任食餐系包一个大满贯嘅和牛拼盘同海鲜拼盘,份量非常多,建议大家食完呢两个拼盘再做其他散叫食物,如果唔系可能会眼阔肚窄㗎!和牛拼盘,除咗有M4和牛、封门柳、牛小排、牛肩、牛板键、金钱𦟌、肥牛,仲有出面比见啲嘅牛胸爽,真系好丰富,而且味道质素高,真系抵食!海鲜并盘有大大只饱鱼、日本扇贝、青口、海虾、沙白、鱼肉,全部都大大件同新鲜,睇得又好食😋我哋另外都再叫
今晚同闺蜜去咗尖沙咀,一间任食火锅嘅舖头,第一次去,但食完感觉非常唔错, 诚意介绍俾大家。间舖头叫人和月,主打鸡煲火锅放题,我哋一致觉得佢嘅食物新鲜同质素高,坐得舒服,亦都打理得干净,食得好放心。

我哋另外都再叫左少少牛肉、海鲜同滑,质素一样高👍🏻餐厅都仲有好多蔬菜种类同丸比顾客任夹,仲有饮品、糖水、小吃,个咖喱鱼旦系必试,酱汁好质👍🏻👍🏻

食左咁多都好饱啦,最尾食埋北海道牛奶雪条,呢餐晚餐非常完满😋