2011-08-12 259 浏览
同屋企人上星期日来了这里饮茶,因为屯门的酒楼已饮到好闷,见这里新开张一段时间都未来过,就撘西铁过嚟,门口已好多人在等位,要等几十张枱先到呀,酒楼的门面都好堂皇,有转门添架,门口没有坐位只能站在等,入面就有几张櫈,不过设计唔太好,因为入面系睇唔到又听唔到叫的号码的,咁样过左都唔知呀,我地就系咁既情况,出去睇仲有十张,但系过左5分钟就已过左三张,要重新等下一张,又浪费了十五分钟了.入到去酒楼入面,装饰都几靓㖞,原来入面唔系好大,所以要等咁长时间,仕应一早系门口已问定我们饮咩茶,坐底就唔需要等. 这里的点心纸都几特别,一大张前后两面,好多图片的,点心的款式都几特别,唔似一般的酒楼,因为有些另类的点心,我们order左一些比较传统的点心!!白果皮蛋粥+薄脆,这个粥都几大碗,个样好清,粥底好绵身的,料唔算好多,不过加埋d薄脆一齐食都几好味呀!蛋tart仔,四只细细只的,个碗都好精致的,味道一般啦.虾饺,有三只虾的,好爽口呀,好味!布拉肠粉,个碟系好长的,啱啱摆到3条长肠粉,好滑好滑呀,好味!叉烧饭,碗饭都好细碗,叉烧味道甜甜地好味,唔算好肥,卖相都好靓!!煎薄撑,用个好似平底镬,排得好靓的,都有

蛋tart仔,四只细细只的,个碗都好精致的,味道一般啦.
虾饺,有三只虾的,好爽口呀,好味!
煎薄撑,用个好似平底镬,排得好靓的,都有好多虾米及葱,如果煎得㶶d就更加好
咸肉稯,个稯入面有成只咸蛋架,有一些瑶柱,肉等,淋淋地,好味
鲜竹牛肉,三粒大大粒的,有些葱粒及马蹄的,ok呀
最后叫左杏仁茶,卖相相当吸引,用个好靓既茶壸装住,加埋3小只杯仔,好似饮功夫茶咁,好香杏仁味及好滑呀!

这里假期没有下午茶的,点心由小点15元起,都唔系好平的,不过星期一五五有些特价点心在11点前落单的,不过原来酒楼11点先开门,唔知那些点心纸系点用架呢??
门面好豪华
仲有转门添呀