2020-01-19 95 浏览
话说我同女友都觉得天气好冻,行行下街想食d野暖下肚,所以就揾下附近有咩麻辣火锅,然后就黎左渝味晓宇la😋黎到坐卡位,空间感好够,可以同女友吹水唔抹嘴我地叫左猪骨同麻辣双锅,那那淋叫野食先:一开始waiter就送左杯酸梅汁同糖水,服务唔错:由于叫左唔少野所以拣左几样重点推介😄美国安格斯优质肥牛(半分)(4/5)因为d肉够新鲜,禄2禄就熟,咬落软中带点脂肪味道,小小油脂,而个麻辣汤底辣度一开始唔高(之后越黎越辣),好食😜黑毛猪肉(5/5)我自己就钟意黑毛猪多过个牛,因为比较有咬口,猪味亦浓郁,加埋豚骨汤肉味较出鸭血(4.5/5)鸭血有d似猪红,不过个质感再厚实d午餐肉(5/5)午餐肉望落平平无奇,但系最平得黎我最钟意食ge野,因为之前煎到有少少脆,而油香包住d肉,虽然邪恶但无法抗拒😁菜黎讲都系果d,不过因为个辣汤开始越黎越辣😛(正常麻辣汤都系),所以摆落猪骨汤底,清清油腻总括黎讲,lee个麻辣汤我较欣赏,因为麻得过瘾,点咩都好食😛下次可以再黎试多d野先

黎到坐卡位,空间感好够,可以同女友吹水唔抹嘴

我地叫左猪骨同麻辣双锅,那那淋叫野食先:
麻辣配猪骨汤底

一开始waiter就送左杯酸梅汁同糖水,服务唔错:
酸梅汁
送糖水

由于叫左唔少野所以拣左几样重点推介😄

美国安格斯优质肥牛(半分)(4/5)
美国安格斯优质肥牛

黑毛猪肉(5/5)
黑毛猪

鸭血(4.5/5)
鸭血有d似猪红,不过个质感再厚实d
鸭血

午餐肉(5/5)
午餐肉

羊肉