2021-03-12 262 浏览
久不久就会挂住Das Bier嘅德国猪手,今日又捉老公陪我嚟过下口瘾German Pork Knuckle with Sauerkraut & Potato Salad $218必点嘅猪手!我本身食任何肉都唔食皮,但呢个猪手嘅皮真系做到又脆又烟韧。外皮脆得嚟又唔硬,肉质软腍得嚟又有咬口,炸得非常出色猪手腌得好入味,有油香但唔油腻;配埋啲酸菜一齐食好开胃,一流绝配!伴碟嘅薯仔沙律都系诚意之作,好creamy好好食Das Bier Larger $48有猪手梗系要有啤酒啦~呢款啤酒口味清爽,微苦中又带啲小麦嘅甘甜,算几易入口。一啖咸香猪手,一啖冰冻啤酒,冇得顶Strawberry Fantasy Smoothie $68超级好饮!沙冰打到奶昔咁细滑,士多啤梨味酸甜清新,一饮就知真系落咗好多新鲜士多啤梨;上面𠮶层厚厚嘅芝士奶盖咸咸地,芝味浓郁顺滑,饮到最尾𠮶啖都仲有芝士味呢杯奶盖沙冰真材实料,饮完好似食咗个丰富甜品咁,绝对对得住价钱!

必点嘅猪手!
我本身食任何肉都唔食皮,但呢个猪手嘅皮真系做到又脆又烟韧。
外皮脆得嚟又唔硬,肉质软腍得嚟又有咬口,炸得非常出色

Das Bier Larger $48