2024-01-09
今日同朋友嚟到旺角寛成楼一楼嘅呢间Cafe,呢间Cafe嘅特点系一间猫Cafe,入边有超多只猫,唔止一只只好可爱识走来走去嘅猫猫🐱🐈⬛,连餐厅入边嘅墙身,玻璃窗,毛公仔和咕𠱸等等都同猫有关。一路玩猫一路食嘢,通常呢啲宠物Cafe嘅主角都系动物,食物都系一般水准。但系呢度超乎我哋想像,唔单止好味,另外表都好靓,用嚟打卡都唔输蚀。脆炸鱼柳手指薯条🐟🍟脆炸鱼柳手指薯条,味道鲜美可口,令人垂涎欲滴!首先,一口咬下,鱼柳皮脆肉嫩,质感十分满意。🤤厨师的巧手将鱼柳裹上面衣,经过金黄的油炸,呈现出外酥内嫩的完美口感,彷佛将舌尖带入一片美味的天堂。这一口鱼柳手指,仿佛会让人颤抖著享受难以言喻的味觉飨宴。⚡️而薯条更是好伴侣,和鱼柳手指搭配在一起,简直是绝配!每一根薯条都色泽金黄,表皮酥脆,内里却保持著那鲜嫩的口感。⭐️薯条的淀粉质既轻盈又有饱足感,更增添鱼柳的口感层次。将一根薯条沾上美味的蕃茄酱,酱汁的酸甜滋味与鱼柳完美结合,为整个味觉体验增添了亮点。💥这道餐点简直就像一场滋味的音乐会,每一个味蕾都被唤醒,跳跃出美味的旋律。辣度适中的辣椒酱,仿佛是乐队指挥家,带领著每一个味蕾享受著愉悦的震撼。🎵每一口的
是日沙律🥗
点只得鱼柳薯条嘅少少沙律当然唔够啦,我哋又嗌多咗一个是日沙律,入边有生菜,蜜桃粒,车厘茄和紫萝卜。食落去酸酸甜甜清爽,开胃又好味。 粟米忌廉鱼汤
粟米忌廉汤非常香浓,忌廉幼滑香浓,忌廉味十足,加上香甜粟米粒,呢个又咸又香又滑嘅组合真系令人食到舔舔脷😽。 Oreo曲奇雪糕窝夫🧇
超丰富Oreo曲奇雪糕窝夫,份量非常多。窝夫上面有个Oreo曲奇雪糕🍧,Oreo曲奇,上面仲洒咗彩虹针糖,窝夫旁边又有彩虹针糖,彩色棉花糖粒,Oreo曲奇🍪和朱古力酱,色彩缤纷又丰富,食落去有好香浓嘅Oreo味和朱古力味,又香又甜,甜品都有啲女仔来讲真系永远都食唔饱㗎😻